Altheda sweater

Jag tror att ni förstått att jag har ett stort garnlager 🙂 även om jag stickar mycket känns det som det inte märks alls! Tidigare i höst hittade jag tre kakor med vit plötulopi (isländskt förgarn) som jag ville göra något med. Jag var dock inte så sugen på någonting vitt så jag färgade det grå/ grönt med rödlökskal. Det kändes redan roligare! Jag hade också vid ett tidigare tillfälle köpt ett mönster designat för plötulopi. Alltså hade jag nu ett tillfälle att både använda upp garner från lagret och använda ett mönster jag redan köpt. GRATIS!!! eller hur…

Jag hade också lite svart plötulopi kvar, efter en annan tröja jag stickat, som jag också fick användning för nu 🙂 Mitt mål var att inte få några rester kvar. Jag har lagt till lite mönster på ärmar och nederkant för att använda upp lite mer av det svarta. ( det blev 5 gram kvar)

Hela tröjan väger 315 gram och jag stickar som vanligt L/XL. Det blir en väldigt prisvärd tröja.

TIPS – https://islandsgarn.se/plotulopi har bra pris på både plötulopi och lettlopi

Pattern by Jennifer Steingass https://www.ravelry.com/patterns/library/altheda-2

Jag älskar att vara utomhus!! Innan jag blev en manisk stickare och började tillbringa mera tid inomhus var jag alltid ute. Att gå och pyssla i trädgården och ha en eld brinnandes, både för att det är trivsamt och värmande, men också för att det känns som en trevlig sysselsättning att hålla elden vid liv. Kanske är det stenåldersmänniskan i mig som trivs kring elden.

Visst ser det trivsamt ut med granriset i zinkhinkarna och elden som brinner framför stenväggen! Min tröja smälter också så fint in i miljön med sin växtfärgade naturliga färg. Älskar allt med dessa bilderna.

Vantarna som jag valt att använda stickade jag förra året, visst är det roligt att kunna matcha det nya med gamla saker! Vantarna blev i största laget så jag har tovat ner dom i storlek litegrann. Det är Flora vante av Erika Åberg från hennes senaste bok ”Sticka varmt och mönstrat”

Så klart att jag var tvungen att hämta ut min stickning och sitta kvar en stund vid elden och bara njuta. Hoppas ni har det bra därute/ Cia

Det här inlägget postades i stickat och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 svar på Altheda sweater

 1. Margareta Magnusson skriver:

  Det är så fint att se dina bilder.Så vackert och inspirerande.Detta att vara ute, är ju så skönt.Den fina miljö du har där med stenvägg och zinkspannar med granris och bänk med fårskinn och elden….det gör ju något med själen.Och alla dina fina stickade alster.
  ?Margareta

 2. birgit brabetz skriver:

  the sweater looks amazing and i love the gloves
  it is always nice to have a look at your garden and the green house
  i can understand why you prefer to be there knitting and keeping the fire
  and i love to meet your dogs in the podcast
  lg birgit

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *