En tröja till mitt barnbarn

Jag har fått garn av Svarta fåret för att prova deras härliga Soft Lama. https://www.svartafaret.se/shop/garn/soft-lama/

Det är ett tjockare garn, 100 meter/ 50 gram. Rekommenderade stickor är 4 mm vilket jag också använde till denna tröjan. Jag tänkte att det kunde vara ett bra garn att använda istället för lettlopi i en islandströja.

Jag hittade ett gratis mönster på Istex.is. Denna har jag använt som grund till min tröja.

Jag tänkte först sticka den som den var, men insåg snart att det ”pingvin oket” inte var så som jag ville ha det. Dessutom passade det inte med dom färgerna jag valt ut.

Jag har designat ett eget ok till mitt barnbarns tröja som passade så fint med färgerna jag valt ut. Dessutom kändes det så höstigt och fint med solrosor nu. Jag stickade också en liten randig mössa att ha till.

Idag var det riktigt kallt och blåsigt ute och det var skönt att ha på sig mössa för första gången i år. Jag har min Tettegouche Tam av Virginia Sattler-Reimer https://www.ravelry.com/patterns/library/tettegouche-2

Alltså….. det här med barnbarn är helt fantastiskt. Man har tid att ägna sig helt åt dom små när dom kommer och hälsar på.

Jag vill gärna dela med mig detta mönster till er. Så om du vill får du gärna använda dig av diagrammet nedan.

Hoppas att du också får glädje av mitt solros ok. Eftersom detta är min version som jag jobbat efter står jag inte för eventuella fel och misstag 🙂 Lycka till

Vi är så tacksamma för att Svarta fåret ville sponsra oss med garn till våra fina tröjor. Härligt att få dom färdiga nu när hösten (äntligen) kommer.

Ha det så bra / Cia och Elliot

Det här inlägget postades i stickat, stickmönster och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *