Treit summer tee – Kate Davies design

https://www.ravelry.com/patterns/library/treit

Nu är den färdig och jag är så himla nöjd! Det var någon som kommenterade på instagram en gång att ”det vore skönt att vara så nöjd med sina stickade tröjor som Cia alltid är” 🙂 ja vad kan jag säga!!! Jag är oftast väldigt nöjd med det jag gör.

Jag har själv spunnit garnet till den här tröjan.

Det är Merino/silke och jag hade 275 gram fiber och av det fick jag spunnet 730 meter garn.

Fibrerna är inhandlade på Charlottendahls gård

Det var rättså precis vad jag skulle behöva till min Treit.

Eftersom mitt garn var tjockare än vad som var rekommenderat i mönstret fick jag tänka om lite. Jag valde att sticka den på stickor 4,5 och 5mm, jag har även gått ner rejält i storlek till st 2. Jag ville ju åt den här luftiga somriga känslan som blir när man stickar med lite tjockare stickor.

Jag började att sticka storlek 4 men fick repa upp och börja om eftersom det blev för stort. Jag visste ju att jag hade väldigt begränsat med garn och var inte alls säker på att det skulle räcka hela vägen. Tur att jag gjorde det, annat hade det inte räckt.

Som ni ser har jag varit generös med längden på kroppen, ren tur att garnet räckte 🙂

Den här toppen stickas nerifrån och upp vilket gör det svårare att veta när det är dags att ta av för ärmar och börja på oket. Om jag hade stickat uppifrån och ner hade jag bara kunnat sticka tills garnet var slut, det hade varit lättare.

Jag har nu 4 meter garn kvar när jag maskat av, det hade kanske räck till ett varv till men… jag tycker ändå att jag utnyttjade mina 730 meter väl.

Jag fick avstå från att göra förkortade varv i nacken eftersom garnet i stort sätt var slut när jag kom så långt. Jag gick direkt på resåren och jag tycker att det känns okej ändå när jag har den på.

Behöver jag säga att min man inte hade tid att fota och att jag och Nemo inte hade tålamod att vänta 🙂

Det här inlägget postades i stickat och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Ett svar på Treit summer tee – Kate Davies design

  1. Inger Gredmo skriver:

    Så jätte fin tröjan blev, som en karamell.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *