Min Muckle row tröja

Det här är Muckle row – design: Marie Wallin

Det här var tröjan jag fastnade för direkt när jag köpte Marie Wallins bok ” Shetland”. Det var nog känslan av enkelhet, men ändå med mönsterstickning, som attraherade mig.

När jag nu, ett år senare, kom i kontakt med Nutiden garn ville jag prova att kombinera dessa skönheter. https://honer-och-eir.myshopify.com

Nutiden är ett förgarn som påminner om plötulopi, fast det är bara svensk ull. Det som är väldigt speciellt med ull/ garn från Höner och Eir är färgerna. Brun är verkligen inte bara brun utan skiftar i flera andra färger också. Det är samma med alla deras färger, de skiftar i flera olika nyanser.

Det skapar en magisk känsla när man försiktigt stickar med det fina garnet och samtidigt ser hur det dyker upp nya färger hela tiden. Garnet produceras av Caroline och Knut på Höner och Eir.

Jag var långt ifrån stickfastheten med det här garnet men jag ville ändå ge det ett försök.

Jag stickade efter storlek M men insåg efter ca 15 cm att det kommer bli alldeles för stort.

Garnet är alldeles för skört för att repa upp och jag insåg att det enda att göra var att klippa bort de centimetrarna jag inte behövde. Denna gången mätte jag noga och beräknade med mönstret så jag skulle kunna sy ihop tröjan utan att det skulle märkas.

Jag fick mönstret att stämma, men som ni ser på bilden ovan ( om man tittar efter) så syns den sydda sömmen i sidan.

Det är verkligen ingenting som jag tänker på nu när tröjan är färdig.

Tröjan väger ca 350 gram, jag stickade den med en tråd Nutiden garn på stickor 3,25 mm på mönsterstickningen och 3 mm på kroppen. Storleken motsvarar ca L-XL

Färgerna jag använt heter Rosewood (brun) och Pip´s egg (ljusblå)

På orginal mönstret ska minskningar på oket göras runt om. Jag ville inte göra det med detta garnet då jag var rädd att det skulle bli klumpigt. Jag hade ju gjort raglan med flätor på ”Nordiska tröjan” och tänkte att det skulle passa fint här istället.

helt osminkad och oredigerad

Även halsringningen fick jag ju improvisera eftersom jag lämnat mönstret när jag satt ihop ärmarna med kroppen. Till slut bestämde jag mig för en enkel moss stickad kant.

När tröjan var färdig skulle den blockas

Jag hade även planerat en film för detta färdiga projekt

Det är så roligt när vi kommer hem och tittar på de filmklipp som vi tagit. Christian , min man, syns alltid någonstans när han sitter och kör drönaren:) Ja ja, det bjuder vi på! Det börjar bli en grej att han ska finnas med på filmerna också.

Ha det så bra/ Cia

Det här inlägget postades i stickat och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *