Bubblig väg cowl/ Bumpy road cowl

Nu när jag gjort #octoberknits har jag ju gått igenom nästan alla mina stickade saker, både tröjor, sjalar, vantar, halvvantar och mössor. Jag har försökt kombinera mina stickade saker på ett snyggt sätt och trots allt jag stickat har jag insett att det fattas vissa saker i min stickade garderob.

En sak som jag verkligen vill ha är en till cowl. Jag har stickat en vit i ett jättehärligt angora garn som jag älskar. Modellen är super enkel med mosstickning i 3 maskor, den är stickad ca 10-15 cm bred och ca 1 meter lång och ihopsydd till en rund lång cowl.

Jag letade efter ett mönster som jag kunde använda, men jag hittade inte exakt det jag ville ha.

Jag hittade då på ett eget mönster

Mönstret börjar och slutar med 5 maskor moss stickning 1r, 1a, 1r, 1a, 1r

 • Jag lade upp 57 maskor på stickor 4, 5 mm
 • garnet jag använt är 1 tråd Malabrigo lace ihop med 1 tråd Isager alpaca 1

V 1. rät varv/ Kant maskor: 5 maskor moss stickning 1r, 1a, 1r, 1a, 1r – ”2 aviga, 3 räta” osv – Avsluta med 2 aviga innan – Kant maskor: 5 maskor moss stickning 1r, 1a, 1r, 1a, 1r

V 2. avigt varv/Kant maskor: 5 maskor moss stickning 1r, 1a, 1r, 1a, 1r – ”2 räta, 1 avig, omslag, sticka 2 tillsammans avigt, 2 räta” osv – Avsluta med 2 räta innan – Kant maskor: 5 maskor moss stickning 1r, 1a, 1r, 1a, 1r

V 3. rät varv/ Kant maskor: 5 maskor moss stickning 1r, 1a, 1r, 1a, 1r -” 2 aviga, 3 räta” osv – Avsluta med 2 aviga innan – Kant maskor: 5 maskor moss stickning 1r, 1a, 1r, 1a, 1r

V 4. avigt varv/ Kant maskor: 5 maskor moss stickning 1r, 1a, 1r, 1a, 1r – ”2 räta, sticka 2 tillsammans avigt, omslag, 1 avig, 2 räta ” osv – Avsluta med 2 räta innan – Kant maskor: 5 maskor moss stickning 1r, 1a, 1r, 1a, 1r

v 5. rät varv/ Kant maskor: 5 maskor moss stickning 1r, 1a, 1r, 1a, 1r – ”2 aviga, 3 räta” osv – Avsluta med 2 aviga innan – Kant maskor: 5 maskor moss stickning 1r, 1a, 1r, 1a, 1r

v 6. avigt varv/ Kant maskor: 5 maskor moss stickning 1r, 1a, 1r, 1a, 1r – ”2 räta, 3 räta, 2 aviga ”osv – Avsluta med 2 aviga innan – Kant maskor: 5 maskor moss stickning 1r, 1a, 1r, 1a, 1r

V 7. rät varv/(Varv med bubblor) Kant maskor: 5 maskor moss stickning 1r, 1a, 1r, 1a, 1r – ”2 aviga, (1 rät, MB, 1 rät, 2 aviga, 3 räta, 2 aviga) ” osv – Avsluta med 2 aviga innan – Kant maskor: 5 maskor moss stickning 1r, 1a, 1r, 1a, 1r

V 8. avigt varv/ Kant maskor: 5 maskor moss stickning 1r, 1a, 1r, 1a, 1r – ”1 avig, omslag, sticka 2 tillsammans avigt, 2 räta osv – Avsluta med 2 aviga innan – Kant maskor: 5 maskor moss stickning 1r, 1a, 1r, 1a, 1r

Dessa 8 varv upprepas, nästa gång du kommer till varv 7 flyttas MB (bubbla) till nästa kolumn med mönster. T ex jag har 9 kolumner med mönsterupprepningar på min sjal. På ojämna varv stickar jag bubblor på kolumn 1, 3, 5, 7, 9 och på jämna varv på kolumn 2, 4, 6, 8. Du får då bubblor omlott på dina kolumner. Fortsätt tills du fått den längd du vill ha på din sjal. Sy sedan ihop din sjal.

upprepa skuggat parti till önskad bredd

MB – sticka i samma maska 3 ggr, flytta tillbaka dessa 3 maskor till vänster sticka, sticka 2 ggr i maska 1, sticka maska 2, sticka 2 ggr i maska 3, flytta tillbaka dessa 5 maskor till vänster sticka, sticka 3 maskor tillsammans, sticka 2 tillsammans och dra den maskan över den resterande.

https://www.ravelry.com/projects/Ciasbod/skyhill-hat

Som jag sagt tidigare så är jag inte så bra på att skriva mönster men det här är ett försök att beskriva vad jag gjort. Du kan öka längd och bredd som du vill på denna sjalen.

Om du tycker att mönstet är användbart kan du ”betala” med en kopp kaffe 🙂

https://ko-fi.com/ciasbod

Lycka till/ Cia

Det här inlägget postades i stickmönster och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 svar på Bubblig väg cowl/ Bumpy road cowl

 1. Gerd Blombäck skriver:

  Hej och tack för mönstret! tänkte få betala dig men jag har inte pay pal kan jag swisha dig ?

 2. Madeleine Rösliden skriver:

  Hej!
  Tack för mönster på *halsduken*.
  Är gärna med på utlottningen av fårötröjan.
  Har säkert garn till den i min *stach*?.
  Mvh Madeleine Rösliden.
  @ madeleinerosliden.
  madeleinerosliden@gmail.com

 3. Brigitte skriver:

  That’s a great cowl, thank you Cia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *