Mohair från 80-talet

Nu har jag grävt riktigt djupt ner i mitt garnlager!! För 10 år sedan fick jag en hel säck med garner av min arbetskamrat, som i sin tur fått dom av sin mamma som rensat ut massa garner. Det mesta var ju från -80 talet men som vanligt så ser jag ju möjligheter i det mesta, även dessa gamla garner. Jag har haft så mycket roligt med med dom garnerna.

Jag virkade några filtar av mormors rutor, flera sjalar och ponchos och det fanns ändå kvar en del garner som jag sparade i ett par resväskor.

Jag plockade runt lite bland mina garner för ett tag sedan, jag hade faktiskt stickat upp en del så det var dags att organisera om lite. Mina garner har också en förmåga att smyga ut ur sitt rum och ligga lite varstans i huset, så jag hade samlat ihop dessa rymlingar och sorterade in dom i mitt garnskåp. Jag lyfte på locket till några gamla resväskor som jag visste att jag lagt dessa gamla garner i, vart ju lite nyfiken om det var något jag kunde omvärdera. Jag hittade då fyra och ett halv nystan av detta röda Mohair garn från 80 – talet. Kittens Mohair från Sandnes garn.

Mitt huvud började ju genast fundera på om jag kunde göra något kul av dom nystanen nu när mohair är på modet igen.

Love Note är en av dessa löst stickade mohair tröjor som är så populära nu och som jag funderat på att sticka någon gång.

Den är designad av Tin can knits och dom beskriver den så här.

This sweet little sweater knits up quickly from the top down. The combination of mohair lace and single-ply merino creates a fabric that is floaty, soft and sensual. With a high-low hemline and two length options, what’s not to love?


Ja denna kunde kanske passa att sticka av mitt garn 🙂

Tröjan stickas på 6 mm stickor och går väldigt fort att sticka. Jag har här använt upp 1 1/2 nystan av mina 4 1/2 nystan och vi får se hur lång den blir och vilken längd jag gör ärmarna i.

Jag tycker det är så otroligt roligt att göra så här, ta något du har ligger och nästan skäms i en gammal resväska och kombinera det med ett modernt mönster och få en super läcker tröja. Jag tror det kommer bli en fin jultröja 🙂

Filtarna har jag i växthuset och värmer mig med på kalla dagar./ Cia

Det här inlägget postades i Blogg och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

5 svar på Mohair från 80-talet

  1. Anne skriver:

    Kitten Mohair var faktisk et bra og holdbart garn, til tross for at det var 50% syntetisk. Fine farger hadde de også. Jeg strikket blant annet en lue av det, den har jeg brukt masse i mange år – og den er like fin! Du får en flott julegenser!

  2. Elisabeth Fisk skriver:

    Jättefin tröja, den skulle jag också vilja göra men har så mycket annat jag vill göra, kanske i framtiden. Tycker absolut du ska göra en jultröja av det röda garnet.

  3. Donna skriver:

    Lovely, I’ve been thinking about knitting the Lovenote as well! Thank you for the ideas

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *