Skogafjall

Skogafjall tröja designad av Diana Walla 

https://www.ravelry.com/patterns/library/skogafjall

En söndag i december åkte jag och Marie till Marja som har Charlottendalsgård och hälsade på. Hon säljer bland annat lettlopi garner.  När jag stod och tittade på alla underbara färger kunde jag inte låta bli att köpa garn till en Skogafjell.

https://charlottendalsgard.se/webbutik.html#!/sort/name-ascending/page/2

 Jag ville hitta på en egen färgkombination eftersom det känns lite personligare på det viset. Originalet är gjort i gröna nyanser, vilket också är fantastiskt fint.

Efter mycket velande med färgerna bestämde jag mig till slut för brun botten, guldgula träd och ljus hals. Behöver jag säga att jag älskar den!!!

När tröjan var färdigstickad ( nr 21 detta år) ville jag sticka mössa och vantar som passade till. Konstigt att jag aldrig har något som matchar!!!

Jag hade stickat Birkilauf av Helene Magnusson förut fast då hade jag för tjockt garn och den blev för stor. Sedan har jag tänkt att jag ville sticka om den i ett annat garn. 

https://www.ravelry.com/patterns/library/birkilauf

Nu visste jag precis vilket garn jag skulle pröva med. Jag hade ca 100g kvar av svarta fårets 3 trådiga garn som jag stickade ”Johan tröjan” i, den bruna. Dessutom hade jag ca 100 gram kvar av Rosa Pomars garn Beiroa, efter min ”Alanis” tröja, den beige.

Som ni ser på bilderna passade den perfekt. 

Jag tycker att dom finaste projektbilderna blir i skogen. Passade ju bra till denna tröjan och mössan med trädtema. 

Min man och jag gick upp i våran skog där det finns många fina platser att fota på.

Birkilauf är Isländska och betyder björklöv. Det ser man när man tittar på mössans mönster. Först ser det ut som granar, men när man vet så ser man att det är björklöv.

När mössan var färdig fanns det fortfarande rättså mycket garn kvar. Jag hade Skeindeers första Selbu vante, Speedy selbu mitten, bland mina mönster och dom stickas också på ett lite grövre garn. Perfekt till mina garner alltså!! 

https://www.ravelry.com/patterns/library/speedy-selbu-mittens

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nu har jag fått ett härligt set med stickade saker som passar så fint tillsammans. Hoppas att jag kan ge er inspiration att sticka något av dessa mönster, eller varför inte alla. / Cia

Det här inlägget postades i stickat och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Skogafjall

  1. Gerd Blombäck skriver:

    Hej Cia! vilka färger har du i din skogafjell ? jag har det bruna men är det gult eller grön du har i träden ? sen är det väl ljusgrå?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *