Höst sockan/ Autumn sock

När årstiderna växlar får jag lust att bekräfta det på något vis och denna hösten kände jag att det vore roligt att göra ett sockmönster. Jag hade massa sockgarns rester i höstfärger som jag har använt mig av i den här sockan.

Jag kommer inte att guida dig genom hela sockan, utan ge dig mina maskantal och diagrammet till skaftet.

Jag brukar sticka mina strumpor med fingering garn, alltså garn som har 400 meter/ 100 gram, på stickor 2,25. Jag tycker bäst om att börja sticka från skaftet och nedåt med en traditionell hällapp. Jag gör nästan alltid förstärkt häl på mina sockor men denna gången ville jag prova något nytt. Jag har stickat 1 rät och 1 avig med 2 färger på hällappen för att ….. ja för att jag vill testa något nytt.

Jag tycker att jag får en bra passform med 64 maskor, mudden är stickad med 2 räta 2 aviga i ca 15 varv.

Byt till bottenfärgen och öka 2 maskor på första varvet, maskantalet ska vara delbart på 6, sticka 5 varv innan mönstret börjar

På skaftet har jag stickat små lusar, du stickar lusen med rät maska och när du kommer till den maskan på nästa varv stickas den avig. På det viset får du en lus som sticker ut lite 🙂 Du behöver inte göra den avig om du inte vill.

Fortsätt din socka med den häl du tycker om eller gör den jag gjorde eller hitta på en egen häl. Randig på bredden eller tvären eller prickig eller enfärgad eller precis som du vill ha den.

Lycka till med din höst socka/ Cia

Om du vill betala något finns möjligheten att bjuda på en kopp kaffe https://ko-fi.com/ciasbod

Det här inlägget postades i stickmönster och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Ett svar på Höst sockan/ Autumn sock

  1. Penny Bowman skriver:

    I really enjoy your podcasts & get so inspired. I love the idea of a KAL for the sweater & think a new years eve cast on would be lovely. I’m in the gift knitting mode now.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *