#octoberknits

Nu är det äntligen höst med allt underbart som det innebär. Naturen ändrar färgpalett och hela världen känns ombonad med sina jordiga varma färger. Personligen känner jag att jag får ny energi igen, efter en lång varm sommar, och jag kan andas nu när luften återigen är hög och sval. För oss stickare betyder det ju också att det faktiskt är ”sweater weather” , tiden då vi äntligen får möjlighet att använda oss av allt det fina vi, med massa kärlek och omtanke, har tillverkat.

Det är nu när vi plockar fram våran stickade garderob, inför höst/ vintern, som det passar så bra att se över sina alster. Kanske behöver något ändras som du, i ärlighetens namn, inte blivit helt nöjd med, kanske något behöver lagas eller bara fräschas upp med en vädring. Allt för att förberedas inför den kallare säsongen vi nu har framför oss.

Recycle

Jag har upptäckt att vissa saker jag stickat har vissa små (eller stora) irriterande saker som inte riktigt blev som jag tänkte mig.

Lite för lång, lite för kort, ett hål, eller kanske inser du att den kanske inte passar dig längre.

Nu är det dags att ta tag i något projekt och fixa till det där som felar, kanske repa upp den där tröjan som aldrig passade och återanvända garnet, eller laga dina favorit sockor för vintern.

Jag har redan kortat av ärmarna på en tröja, vilket gav hela tröjan en bättre passform överlag, och mitt senast projekt var att klippa bort oket på min Afmaeli. Jag insåg att den inte fick någon uppmärksamhet pga att den var alldeles för varm för mig.

Jag klippte helt enkelt bort hela oket och stickade dit ett nytt, denna gången med en färg för ett tunnare resultat. Jag gjorde en raglan minskning i oket och dekorerade efteråt med korsstygn, det gav hela tröjan ett nytt ny läckert intryck tycker jag. Varför…..för att jag gillar det där extra som gör din stickade tröja till din personliga tröja.

Nåja, nu är det alltså snart oktober och det är verkligen på tiden att vi visar upp vad vi har i gömmorna. Det behöver inte vara tröjor varje dag, det kan vara strumpor, vantar eller en sjal, bara vi använder det vi gjort. Jag tänkte att vi skulle använda #octoberknits på instagram när vi postar en bild det vi har på oss, eller det vi har gjort några ändringar på för att förberedas inför vintern.

Jag hoppas du vill vara med och se över din garderob nu i oktober, det är inte så tidskrävande som man tror, och du kommer bli så nöjd efteråt när du fixat till din ”problemtröja” och gjort den till ett användbart plagg igen. Vi spenderar trots allt mycket tid, pengar och kärlek på att sticka dom, så dom förtjänar att bli använda.

Här är en liten film där jag pratar om sett och du får också följa processen när jag klipper bort oket och stickar dit ett nytt.

Lycka till så ses vi på Instagram och #octoberknits

Cia

Det här inlägget postades i Blogg och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *