Midsommarafton 2020

Vi har alltid firat midsommar på Kajbergsvallen, våran idrottsförening ordnar ett midsommarfirande på fotbollsplanen, men i år blev det inställt pga Corona.

(Alla bilder är tagna av min man och vid högtidliga tillfällen är det Polaroid kamera som används)

Vi bestämde att vi skulle fira hemma hos oss istället. Vi klädde en midsommarstång med björklöv och blommor från trädgården, Viktor, Marie och barnen kom och hjälpte till.

Det var inte detsamma som på ”Vallen” men det var vad vi kunde ordna själva, det var ingen som spelade dragspel och ordnade med fin stämningsfull musik, men vi dansade något varv medans vi tappert sjöng ”Små grodorna”. Elsie 8 månader och farfar 83 år är med och dansar.

Vi tog en liten promenad och pratade lite med grannarna och önskade glad midsommar. Sedan var det dax för den traditionella midsommarlunchen med sill och potatis. Vi hann precis börja äta när det började åska och regna! Traditions enligt bar vi in bordet under tak på altanen och fortsatte måltiden där. Farfar Bengt hade bakat en härlig marängtårta med jordgubbar och Elliot var förundrad över hur god den var.

Elsie poserar i sin nya klänning och det virkade hårbandet med blommor på.

Oliver och Elliot är mätta och belåtna efter en god midsommar lunch.

Efter en lång dag somnade den lilla hjältinnan. Det blev en fin midsommarafton till slut, trots nya ritualer. Nästa år hoppas jag ändå att vi kan gå till Kajbergvallen och att allt blir som vanligt igen.

När alla åkt hem satte jag mig och klippte ihop ett liten filmklipp från dagen.

Glad midsommar till er alla/ Cia

Det här inlägget postades i Blogg och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Midsommarafton 2020

  1. Linda Wilcox skriver:

    Thank you, thank you, Cia! I LOVED this, and will send it to my Swedish friends here in Oneonta, NY, USA. We had a wonderful celebration here two years ago, and I hope to have one next year when we can gather without worry.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *