Jay sweater

För ett tag sedan blev jag kontaktad utav Svarta fåret och fick frågan om att pröva några utav deras garner. Jag fick bland annat det härliga garnet ”Soft Lama Fine”, som är ett tunt och väldigt mjukt garn.

Jag valde att sticka en tröja som heter ”Jay sweater”och är designad av Rachel Brockman. https://www.ravelry.com/patterns/library/jay-sweater. Det är ett gratis mönster på Ravelry. Jag har stickat min tröja i storlek L med stickor 3,75 mm för ett lite luftigt resultat. Det gick åt 300 gram till hela min tröja.

Du kan välja att ha den som en tunn utetröja, passar perfekt nu i september innan det hunnit bli kallare. I vinter kommer den att bli jätte skön att ha inomhus. Jag kan ha den direkt på kroppen utan att känna det minsta obehag. Även du som är känslig kommer att kunna ha denna.

Färgerna jag valde är en dämpad grå/grön ( 3932) och en ljusgrå som ger en låg kontrast. Jag tycker det blev så diskret och fint.

Garnet finns att köpa https://www.svartafaret.se/shop/garn/soft-lama-fine/

Eftersom jag tycker det är så roligt att göra små filmer har jag satt ihop en liten höstfilm där jag har min nya tröja på mig.

I filmen ser du att jag håller på att sticka en tröja till mitt barnbarn. Det är i det andra garnet jag fick, Soft Lama. Det är ett tjockare garn än ”Soft Lama Fine”, men lika mjukt. Det passar fint att ersätta Lettlopi med om du vill sticka islandströja och är lite känslig för rustika garner.

Jag njuter av att gå ut och plocka dom sista blommorna och nu får man passa på mellan regnskurarna. Snart är det höst på riktigt och då ska det bli så mysigt att tända ljus, dricka te och sitta inne och sticka.

Bilderna är som vanligt tagna av min man 🙂

Ha det fint i höst/ Cia

Det här inlägget postades i Blogg, stickat och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *