Broken seed stitch socks

Det här är augustisockan i #freesock2020 och kanske den roligaste sockan hittills. Ja, jag vet att det är jag väljer vilka sockor vi ska sticka!! Men det är inte alltid det är lika roligt att sticka som man tror att det ska bli.

Det här är ett gratis mönster på Ravelry och finns på Engelska och Tyska, det här är inte ett riktigt mönster utan mer ett tips på strukturmönster att använda. Du väljer själv antal maskor, resår, häl och tå. Här är min variant på svenska.

Som ni vet så har jag ju en speciell kärlek för att använda upp det jag har och även dom små resterna kan bli något fint.

Jag tog fram min restgarns korg och plockade ut mina grå- blå- gröna rester till den här sockan. Jag har också ett halvt nystan vitt sockgarn som jag kommer att använda som grundfärg.

Jag lägger upp 64 maskor på stickor 2,25 mm och stickar resår, 2 räta 2 aviga i 15 varv. Sedan börjar jag med mönster- stickningen.

V 1 – sticka räta maskor med färg 1

V 2 – sticka 1 rät, 1 avig med färg 2

V 3 – sticka räta maskor med färg 1

V 4 – sticka 1 avig, 1 rät med färg 2

Det blir så fint med olika färger tycker jag, jag stickar 3 rapporter, 12 varv, av varje färg. Tack vare den vita grundfärgen binds färgerna ihop på ett mjukt sätt.

Jag ändrade lite på min ursprungs-plan med färgerna allt eftersom jag stickade. Det gick inte åt så mycket garn av varje färg så jag kunde använda samma färg två gånger ibland. Det sista större gröna nystanet sparar jag till en annan socka.

Jag stickade 5 färger på skaftet och gjorde en vanlig häl, sedan 6 färger på foten. Jag stickade 8 intagningar på tån varannat varv, avslutade sedan tån med “Kitchener stitch” över 16 x 2 maskor.

Nu är det bara att sticka en till 🙂

Det här inlägget postades i stickat och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Broken seed stitch socks

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *