Koftan Marit

Mönster till denna koftan finns i Laine magasin 7 och är designad av Kristin Drysdale. Enligt mönstret ska den stickas i Tuku wool fingering, men jag valde att använda garn som jag hade hemma i mitt garnlager.

Laine magasin och Tukuwoll hittar du i min LYS http://www.garngladje.se

Det gröna och vita är Kampes 2 trådiga, den bruna är lammull från Oppinils

Om du inte är säker på vilka färger du vill använda tycker jag det är bra att lägga fram olika färger och plocka runt och byta ut färger till du blir nöjd. Kanske hittar du en ny färgkombination som du inte tänkt på förut.

Eftersom det garnet jag valde att sticka i inte hade samma stickfasthet som det garnet som rekomenderades fick jag ”tänka” om lite. ( Läs, repa upp 15 cm och sticka om) Det slutade med att jag stickade storlek M.

Denna modellen var annorlunda än de jag stickat förut. Man lägger upp extra maskor till knappbanden redan från början och stickar med dessa i resåren. Dessa maskor sätts sedan på en tråd och stickas senare då hela koftan är färdig. Du syr sedan fast knappbanden på koftan.

Nu är det dax att klippa upp dina steek maskor, se filmklipp om du vill

Efter att jag klippt upp alla steekmaskor sydde jag med symaskinen för vara säker på att maskorna skulle stanna på plats.

Jag valde ju att lägga in två extra steekar i halsringningen för att slippa sticka fram och tillbaka.

När det var dags att välja knappar och kantband valde jag som vanligt att titta vad jag redan har. Jag hittade en knapp som jag tyckte passade fint men tyvärr fanns det bara en i min burk. Jag letade runt på lite secondhand affärer men hittade dom till slut i en tygaffär, Skroten i Skene.

Jag har haft turen att ärva en hel låda med gamla virkade spetsband, och ville gärna använda ett av dom till min kofta. Jag har täckt över alla klippta kanter och gömt dom bakom spetskanten, även i halsringningen. Jag har sytt dit alla spetsbanden för hand.

Jag hann och njuta av min nya tröja några dagar innan värmen slog till.

Det tog cirka två månader att göra den här koftan. Jag hade säkert kunnat sticka den på halva tiden men tappade lusten för den efter någon vecka. Jag försöker att inte tvinga mig till att sticka något, men om jag verkligen vill ha den färdiga tröjan så måste jag ju!!

Jag brukar ha ett projekt som jag stickar på 30 minuter varje morgon, ofta ett projekt som jag tröttnat lite på. När jag stickat på det i några dagar brukar lusten komma tillbaka igen och vips så blir det färdigt.

Modellen på den här koftan, med nerhasade axlar, passar inte mig jättebra. Den känns lite klumpig under armarna och är inte alls så smidig som oktröjor eller raglantröjor. Det kan hända att det bara är en vanesak…….

Jag hoppas det för annars älskar jag allt annat med Marit. / Cia

Det här inlägget postades i Blogg, stickat och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *