Humulus

Humulus av Isabell Kraemer

https://www.ravelry.com/patterns/library/humulus-2

Detta garn är bland dom första garner jag köpte när jag började sticka igen 2016. Det var då ett vitt garn och jag köpte på mig 500g av Kampen 2- trådiga. I vintras frågade jag min vän Emma från Garnbyrån om hon kunde tänka sig att färga det med valnöt åt mig. Jag hade sett andra garner färgade med det och tyckte mycket om den färgen.

https://garnbyran.se/produkt-kategori/the-majestic/

Nu blev det inte samma brun som jag sett innan eftersom detta är ett rent ullgarn och tar åt sig färgen på ett annorlunda sätt. Jag är jätteglad för denna annorlunda bruna och tyckte den blev fantastisk ihop med en mörkbrun. Jag provade med flera olika färger att ha i oket, men det var jättesvårt att hitta någon färg som passade,

Jag har stickat den i xl vilket blev i största laget. Jag har stickat om kroppen en gång eftersom den blev jättestor. Jag repade upp till ärmhålan och tog in 10 maskor på varje sida. (2 maskor x 5 ggr ca var 4e varv)

Nu är det en lite större härlig vardagströja, det känns som en tröja jag inte behöver vara så rädd om utan kan ha när jag hämtar ved och går med hundarna.

Jag passade ju också på att sticka ett par halvvantar utav garnet jag fick över. Detta är Fjäll av Erika Åberg från boken ”Sticka vantar, sockor och lite till”

Tror ni att det är våren som är här/ Cia

Det här inlägget postades i stickat och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 svar på Humulus

 1. kerstin skriver:

  Tröjan är superfin. Får sådan lust att sticka den. Hur gjorde du för att räkna om mönstret till Kampes garn i str xl?
  Tack för så mycket inspiration!

  • cia skriver:

   Hejsan, jag bara stickade och provade mig fram. Jag har stickat med samma stickor som mönstret anger för det passade min stickfasthet. Jag föreslår att du gör en provlapp och ser hur det blir. Med vänlig hälsning, Cia

 2. Lena Gustafsson skriver:

  Du vet inte om mönstret finns översatt till svenska eller norska? Skulle då gärna vilja sticka mig ev tröja.

  • cia skriver:

   Hej igen, jag föreslår Stormtröjan av Erika Åberg då den påminner om Humulus och är skriven på svenska.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *