Brodera på tofflor

Nu sitter jag på altanen och klockan är sju på kvällen. Fåglarna kvittrar och luften doftar fantastiskt av Balsampoppel, vars blad släpper ifrån sig en underbar doft i början av säsongen. I trädgården blommar nu, förutom vitsipporna, fänrikshjärtan och förgätmigej, dessa underbara små försynta blommor.

Jag blev så glad när jag hittade ett mönster på ett par enkla tofflor som dessutom passade att sticka med mitt 4 trådiga Gotlandsgarn. Jag drömde om att brodera på vårens blommor på mina tofflor.

Jag har använt detta gratis mönster från Ravelry. https://www.ravelry.com/patterns/library/chunky-slipper-socks-5

Enligt mönstret stickas dessa tofflor på stickor 4,5 så det passade jättebra till mitt garn som jag säljer i min shop. https://ciasbod.se/produkt-kategori/ull-produkter-fran-gotland/garn/

Det gick åt 120 gram av mitt garn till ett par tofflor. Till broderierna använde jag Rauma finull och Rauma lamull. Jag tog vad jag hade hemma och använde lamullen dubbelt då den är tunnare.

Inspiration till broderierna är ju vårens alla blommor förstås. Så himla söta dom blev och passformen är perfekt 🙂 Jag har inte ändrat på något i mönstret denna gången.

Det här inlägget postades i Blogg, stickat, stickat och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *