I år har jag stickat 20 tröjor!! Ett tjog tröjor…. det är cirka 10 kg garn det!!

Jag erkänner…. jag är verkligen beroende av att sticka, av att ha någonting i händerna som får mina snurrande tankar att försvinna. Jag är beroende av att skapa, av att se någonting vackert växa fram genom mina händer, det gör något med mig. Jag är besatt av att prova nya färgkombinationer, nya garn kvaliteter och nya tekniker. Nu har jag dessutom börjat skapa mina egna mönster och den tanken är helt svindlande!! Med garn och stickor kan allting hända, det är bara fantasin som sätter gränserna.

Låt mig nu gå igenom vad jag stickat på i år, här med dig.

 1. Signes blomsterliv https://www.ravelry.com/projects/Ciasbod/signes-blomsterliv En väst som jag stickade med ett indigoblått garn som jag färgat själv och ett hemmaspunnet Gotlands garn.
 2. Felix cardigan https://www.ravelry.com/projects/Ciasbod/felix-cardigan Var en gåva till min svärdotter Marie.
 3. Shifty sweater https://www.ravelry.com/projects/Ciasbod/shifty Ett ufo som blev färdigt 🙂
 4. Felix cardigan https://www.ravelry.com/projects/Ciasbod/felix-cardigan-2 Det här var en tröstegåva, en kram, till min andra svärdotter Julia som förlorade sin lillebror i en bilolycka i början av året.
 5. Felix cardigan https://www.ravelry.com/projects/Ciasbod/felix-cardigan-3 Så var det dax med en Felix till mig också.
 6. Tynset kofte https://www.ravelry.com/projects/Ciasbod/tynset-kofte Stickad från Kofteboken 3.
 7. Johan sweater https://www.ravelry.com/projects/Ciasbod/johan En gåva till min man, Christian.
 8. Winterberry vest https://www.ravelry.com/projects/Ciasbod/winterberry Ett UFO som blev färdigt 🙂
 9. Love note https://www.ravelry.com/projects/Ciasbod/love-note En riktig nostalgi stickning som sedan blev en gåva till min vän Emma.

Dessa tre tröjorna är mina stoltheter det här året, mina egna designs. Jag lär mig så mycket nytt hela tiden och får massor av nya idéer och jag inspireras till nya designs. Min ”Moder jord” tröja med en bladranka från naturen, min underbara väst ”Wild thing” var det både det underbara garnet från Norsk Vill sauer och naturen på våren som inspirerade. Christians farfars tröja designade jag för att jag såg ett behov av just en sån tröja till honom.

Jag kan inte tro det är sant att jag har redan stickat 20 vuxen tröjor detta året. Visserligen var det några västar och några färdigställande av halvfärdiga UFO`n, men ändå!!

Sex stycken av dessa tröjor har inte varit till mig, utan varit gåvor från början eller fått flytta hemifrån senare.

Det är inte så att jag behöver 14 nya tröjor i min garderob men jag lär mig så mycket nytt med varje mönster jag stickar. Det driver mig vidare i mitt stickande, mot nästa mönster och nästa tröja, det finns inget slut.

Låt oss se vad resten av året har att erbjuda, jag har redan flera tröjor på min önskelista och flera halvfärdiga tröjor på stickorna.

Jag är så glad att du vill följa med mig här på bloggen / Cia

Det här inlägget postades i stickat och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på I år har jag stickat 20 tröjor!! Ett tjog tröjor…. det är cirka 10 kg garn det!!

 1. astrid van Everdingen skriver:

  Lieve Cis,
  Het is een genot om je op je ontdekkingsreis te volgen. Ik wordt er elke keer door geinspireerd.

 2. Emma skriver:

  Fint inlägg! Här ser man tydligt att stickvansinnet faktiskt inte är ett vansinne utan hur mycket fint det blir och att man utvecklas och dessutom får en och annan en gåva ibland. Hurra för allt vackert vi gör, för kreativiteten som Jante inte behöver lägga sig i. Heja heja! Shifty är fortfarande bäst detta året tycker jag. ??

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *