Winter edition ”Ranunculus”

Vilken härlig design det här är, Ranunculus av Midori Hirose https://www.ravelry.com/projects/Ciasbod/ranunculus-2

Nu har jag stickat min fjärde version av den här tröjan och jag tror att jag lyckades göra en perfekt variant denna gången.

Kjolen kommer från Gudrun Sjöden

Jag har lagt upp den vidare varianten av hals uppläggningen och jag har valt att gå ner till 5,5 mm i stickor för den här tröjan.

Jag tror att det är flera orsaker till att det här är en design som är stickad över 7000 gånger 🙂 För det första så stickas den på 6 mm stickor och går rättså fort att sticka, för det andra har den ett fantastiskt fint spets och struktur mönstrat ok. Det är också en design som verkar passa de flesta storlekar och former av kroppar.

Mönstret kommer med en utökad storleks version:

Larger bust size pattern: You can also download separated modification pattern for larger bust size. Finished bust circumference: 140 (146, 151, 157, 160, 166) cm /55 (57 1⁄2, 59 1⁄2, 61 3⁄4, 63, 65 1⁄4)“, to fit an actual bust circumference of: 97 (102, 107, 112, 117 122) cm / 38 (40, 42, 44, 46, 48)”.

Jag har stickat helt enligt mönster på oket och fortsatt med raglan ökningar tills jag var nöjd med storleken. Jag gjorde ca 10 cm raglan denna gången. Jag vet att jag har gjort lite olika på mina andra tröjor, beroende på vilket garn jag använt till mina tidigare versioner.

Denna gången lyckades jag lästa mönstret ordentligt på ärmarna och upptäckte att det var en tjock i-cord avmaskning som ett avslut på ärmen, mycket snyggt!!

Jag använde ett nystan till var ärm, ca 120 meter/ ärm, och 6 nystan till kroppen. Det gick nästan åt 8 hela nystan till hela tröjan. Jag skulle säga 900 meter, eftersom jag hade en liten liten tuss kvar.

Det var så otroligt vackert ute idag och vi fick till så många vackra bilder när vi var ute och fotade. Det härliga senaps-gula mot all den vackra vita snön blev väldigt effektfulla kontraster. Jag brukar ha svårt att bestämma mig för bilder men denna gången var det svårt att välja bort några 🙂

Tusen tack till min vän Emma @garnbyrån som lät dessa underbara nystan trilla ner i mitt knä 🙂 Garnet jag har stickat min tröja i är, Vilma by Permin i färg 886110 – 44, det är ett garn som löper 240 m/ 100 gram

Jag har mina Höstbruk strumpor på mig till allt det gula, en design av Erika Åberg som egentligen är en låg strumpa men som jag gjort en lång knästrumpa av.

Det här inlägget postades i stickat och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Winter edition ”Ranunculus”

  1. En vakker Ranunculus! Fargen er så fin og passer jo perfekt til kjolen. Flotte bilder også!

  2. Sally Idso skriver:

    I am going to knit my first Ranunculus. I wanted to look back at your notes from the podcast. I’m going to do a gauge swatch today with the yarn I have chosen. I have had this yarn for 10 years.? It is Dk weight, Rowan Revive, it is recycled fibers. Now I need to cycle it!🤣😂I may need to do some gauge adjustments. We shall see what I like…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *