Jag är halvvägs på mitt Stickbingo nu/ Juli 2020

Jag tänkte att jag skulle göra en liten uppdatering om hur det går med mitt stick-bingo i år.

Jag kom ju på någon gång i början på året att om jag kunde fylla i två rutor per månad skulle detta kunna gå vägen. Skönt att bryta ner bingo-brickan till mindre delmål, på det viset känns det lite mer överkomligt.

Jag har än så länge fått full bingo-rad en gång 🙂

Så här ser min bricka ut just nu, den 30 juni. Jag hoppas på att bli färdig med den påbörjade rutan längst upp till vänster under dagen.

Se projektet längst ner i inlägget.

Jag håller på att sticka en tröja av det garnet, Cascade 220, och har faktiskt bara en halv ärm kvar att göra. Det borde inte vara omöjligt.

Jag borde väl egentligen sticka på den istället för att sitta här och skriva 🙂 Nåja, tröjan stickas på stickor 6 mm så det går rättså fort.

En liten summering av året än så länge kommer här.

Januari: Det första som blev färdigt var ett halvfärdigt UFO som jag hade liggandes.

Sedan gjorde jag en tröja till min svärdotter som jag hade lovat, och haft garn till, i över ett år.

Jag hade ett till UFO liggandes som jag påbörjat 3 Juli och jag hade redan kommit halvvägs på den tröjan. Lyckades precis få den klar i Januari också.

Februari: Eftersom jag hade tre rutor i fyllda i januari påbörjade jag ett nytt, lite större projekt i mitt Rowan felted tweed garn. Jag valde en kofta från Kofteboken 3, Tynset koftan. Detta blev också den ända rutan jag fyllde i för februari.

Mars: Dags att ta fram ännu ett UFO från garderoben. Även denna väst var nästan färdig! Undrar just varför jag slutar jobba på ett projekt när det är så nära att bli klart. Det här är en väst från en bok, ”Knits about winter” av Emily Foden.

Jag fick ett av Sofia Kammeborn`s nya mönster i gåva, Trondheim Cowl, och letade fram lite Baby merino garn från stashen, och stickade den mindre versionen av cowlen som en gåva till min son.

April: I april hade jag blivit sugen på att sticka av mitt hemspunna garn. Jag stickade och designade en egen top, med Nuuk tröjan som grund.

Jag kastade mig sedan ut i ett galet projekt där jag designade och stickade en tröja till min man på ett par veckor! I bland är det dom galnaste sakerna som går hem. Anledningen var att han fyller år den 27 april, jag blockade tröjan på kvällen den 26 april. Jag har skrivit ner ett mönster på den tröja jag stickade, finns att hitta här på bloggen. Detta är brun finull 2- trådig från Ullcentrum.

Maj: Jag har rotat i min koffert av hemmaspunna garner och hittade ett tweed garn som jag spann förra året. Det blev en knäfilt till växthuset.

Ännu ett halvfärdigt projekt att ta tag i var denna härliga tröja i ”Einrum” garn, ett garn med isländskt ull kombinerat med Tai silke. Jag beställde garnet från butiken, Wollen i Berlin.

Juni: Vi är nu framme i juni och den sjätte månaden på bingo. Jag hade egentligen ingen lust att göra något från bingo brickan tills jag kom på att en liten klänning till Elsie, utav ett bomullsgarn jag hade, kunde var lite lagom stort. Jag virkade även hårband till både Elsie och Elliot så egentligen kunde jag kryssat två rutor där. Jag väljer ändå att bara ta det som en ruta eftersom det är så pass små projekt.

Min sista ruta för juni blir i ett garn som legat och väntat länge på att få bli något. Jag köpte det med tanken att sticka en tröja ur Ivar Asplunds bok ”Sticka flätor”. Det blev aldrig så av någon anledning. När sedan den här tröjan dök upp passade mitt Cascade 220 perfekt.

Det skulle ju inte vara hela världen om den sista rutan faller över i juli heller 🙂

Jag är väldigt luststyrd när det kommer till min stickning!! Det känner ni säkert igen också. Det kan därför vara svårt att komma på något roligt att göra av dom rutor jag har kvar. Någon gåva eller något av mitt hemspunna garn känns ju lite fritt. Jag har fortfarande två halvfärdiga tröjor att ta tag i, en Karla tunika från Yll o tyll och en Kofta som jag hittar på mönstret till själv i Nutiden garn.

Nåja, vi får se vad jag hittar på. Har du också en bingo bricka, hur går det för dig?

Varma sommarhälsnignar Cia

Det här inlägget postades i Blogg, stickat och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *