Fårfesten i kil, del 2

Jag blev glad så fort jag klev av tåget i Kil, överallt är det färgglada ulltussar i björkris.

Jag hade tänkt filma och göra ett podavsnitt om vårfesten men insåg snabbt att jag ville uppleva det utan att vara bakom en kamera hela tiden. Jag tog nästan inga bilder heller tyvärr.

Som ni vet mår jag inte alltid så bra och var lite orolig för om jag skulle orka med hela dagen med alla människor och intryck! Vi kom fram kl 11.30 och vårfesten höll på till kl 17, alltså 5 timmar i vimlet.

Jag glömde rättså snabbt bort att fundera över hur jag mådde utan kastade mig in i havet av människor, ull och garn. Så otroligt roligt att träffa alla trevliga människor och klämma på alla fina garner. Tack snälla ni som kom fram och hälsade på mig 🙂

Jag sprang också på dom nya poddarna i ”Hemstickat” och fick pratat lite med dom. https://www.youtube.com/results?search_query=hemstickat+podcast

Tänkte i alla fall dela med mig av mina inköp här om ni är intresserade av vad jag köpte.

Detta är min haul 🙂

Det jag hade planerat att köpa hände inte!! Tant koftas sockgarn var slut när jag kom dit och Jag motstod att köpa ullhjul hos Garngalleriet, jag är inte riktigt i spinn form just nu och då känns det onödigt. Men det var fantastiskt att stå och inspireras av hennes färgkombinationer. Hon är så duktig på att kombinera färger.

Jag hittade en försäljare som hette ”Lydia`s” från Arvika som sålde Norska garner, Hillesvåg och Rauma finull. Där gjorde jag mina största inköp.

Tinde från Hillesvåg

En tröjkvantitet av Tinde från Hillesvåg i grått och vinröd kontrastfärg fick det bli. Jag är så nyfiken på att sticka med detta garn som jag hört så mycket om från de Norska stickpoddarna jag följer.

Även några färger i Rauma finull köpte jag. Jag har fortfarande rättså mycket svart Rauma finull som jag tänkte kombinera med dessa färgerna i någon oktröja. Eventuellt blir det en Luxemburg pullover av Amy Christoffers. https://www.ravelry.com/patterns/library/lunenburg-pullover

Rauma finull

Den här helgen var det också en stor stick/ podcast träff i Trondheim som jag var bjuden till, men pga olika anledningar kunde jag inte åka iväg på den. Jag har följt deras äventyr på instagram och Trondheim ser fantastiskt ut!! En dag ska jag ta mig dit, men inte just nu. Jag kompenserar det med att inhandla lite norska garner istället 🙂

Den vita lilla härvan på bilden är Oppinils kommande garn från egna får 🙂 ser fram emot att se dom i en kommande webbshop.

Jag köpte också ett härligt Falkland merino/ mulberry silk garn från Vinterverkstan http://www.vinterverkstan.se/produkter/bocker/stickning/?twsList-65359126-article-group-custom-page=g-created-d-48-2

En kaffekopp med knappar för 75 kr, säkert 60 knappar, så nu har jag till några koftor till i framtiden. Det var en tjej från Kalix som sålde dom, kommer tyvärr inte ihåg vad företaget hette.

bild från läktaren ut över vimlet

På Ullcentrum köpte jag ett fint kantband till en eller kanske två koftor. https://www.ullcentrum.com

En Engelsk man, Wooltops, sålde bl a sockgarner. Jag köpte tre härvor, 300 gram, grått sockgarn som jag hoppas kunna kombinera med ett grönt garn jag har på lagret.

fika paus

När vi alla samlades mot slutet och började titta på vad dom andra inhandlat vart jag så sugen på att köpa mohair från Magasin duett. Där var det helt hopplöst att komma fram till garnerna så jag gick vidare. Hamnade istället hos Gotlands spinneri och hittade två vinröd/ bruna härvor som jag förälskade mig i och en ljusgrå ( gotlandsull känns som ett bra alternativ till mohair)

Gotlands spinneri

Klockan 17 stängde vårfesten för dagen och vi hade lite tid inna tåget skulle gå hemåt. Vi hoppade in på en Kina restaurang nära tågstationen och fick i oss lite riktig mat. Under dagen på vårfesten hade jag ätit av min matsäck som jag packat med mig.

Jag nystade upp mina gotlandsgarn direkt och på tåget hem var jag in på Ravelry och köpte ett sjalmönster. Min reskamrat Kerstin föreslog Lövlisjal av Strikkelisa och det fick det bli. https://www.ravelry.com/patterns/library/lvlisjal—lovely-leaf-shawl

Som tur var hade Marianne kört in till Göteborg så vi hade bilen väntade på stationen när vi kom fram. Tack och lov för det.

På söndagen var jag helt slut och gick inte ur pyamasen på hela dagen!! Men det var absolut värt det, jag är så nöjd med min dag på vårfesten 2020.

Stort tack till Emma, Kerstin och Marianne för trevligt resesällskap, även Åsa och Mary som vi sprang på titt som tätt under dagen.

Det här inlägget postades i Blogg och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Ett svar på Fårfesten i kil, del 2

  1. Emma skriver:

    En mycket trevlig dag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *