Den här västen heter ”Wild thing”

Hur kan jag ens börja beskriva vad jag känner nu när den här västern är färdig. Det är svårt att förstå att det är trådar som jag haft genom mina händer som skapat den och tankar jag tänkt som format allt med den, från början till slut.

Jag önskar att jag hade hjärn- kapaciteten att göra ett mönster åt er av den här västen. Den har växt fram i mitt huvud under tiden jag stickat den. Naturen och årstiderna är det som inspirerat mig under processen och jag är extra allt, minimalism finns inte i min värld och den här västen representerar det tycker jag.

Jag följer inga regler, rättar mig inte efter måsten och borden, utan låter min fantasi löpa fritt här. Garnet är från Brit Vie i Norge och är från hennes ”Villsauer” som hon låtit spinna upp på Selbu spinneri. Bara det ordet ”Villsauer” gör att jag vill vara vild och tänka fritt när jag designar denna väst. (Jag översätter det till ”vild får” vilket är min fria tolkning!)

I naturen är det vår och många knoppar är på väg att slå ut nu, marken är täckt av mossa innan gräset börjar växa. Jag upplever att det finns hål i naturens tavla nu innan alla blad och blommor slagit ut. När det händer flätas allt tillsammans och bildar en underbar bild av harmoni. Allt det här har jag målat med maskor i den här västen, det fina mönstret i det grova garnet skapar den kontrast som jag känner mellan vinter och vår.

Jag stickar med moss stickning runt om kanterna, har spets stickning och bubblor i mönstret, jag låter en fläta hålla ihop över och underdel på västen och jag har virkat små vårblommor som jag sytt på som extra detaljer. Jag har valt att hålla ihop västen med knytband som är virkade i dubbel ulltråd, vill inte blanda in flera material utan låta denna vackra ull sjunga solo.

Fakta: Garnet är 200 meter/ 100 gram , DK weight, Villsauer från Norge

Västen är stickad på stickor 4 mm

Garnet är från Brit Vie – brithest@hotmail.com Instagram https://www.instagram.com/bivi66knitnerd/?hl=sv Hon har också en Youtube kanal som hon gör på både Norska och Engelska https://www.youtube.com/results?search_query=brit+strikkenerd

Wild thing, you make my heart sing
You make everything groovy, wild thing
Wild thing, I think I love you
But I wanna know for sure
Come on and hold me tight
I love you Wild thing, you make my heart sing
You make everything groovy, wild thing
Wild thing, I think you move me
But I wanna know for sure
Come on and hold me tight
You move meWild thing, you make my heart sing
You make everything groovy, wild thing
Wild thing, you make my heart sing

Det här inlägget postades i Blogg, stickat, stickat. Bokmärk permalänken.

2 svar på Den här västen heter ”Wild thing”

  1. Jackie D. UK skriver:

    It perfectly highlights your personality. Your podcasts bring such joy and enthusiasm. I love the idea of making it up as you go along.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *