Min glutenfria Musli

Glutenfritt

Sedan 2014 äter jag glutenfri kost och jag har experimenterat fram ett recept på musli som jag tänkte dela med mig av till er.

Visst ser det ut som ett foto från en strand.

 

  • Cias glutenfria musli
  • 1/2 dl sesamfrön
  • 1/2 dl linfrön
  • 1 dl pumpafrön
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl hackade mandlar
  • 1 dl hackade hasselnötter
  • 2 dl glutenfria havregryn
  • 1/2 dl riven kokos
  • 1/2 dl kokosolja
  • 1/2 dl honung
  • 1-2 msk kanel eller kardemumma
  • 1/2 dl gojibär (obs!! ska ej gräddas i ugnen)

 

Sätt ugnen på 175 grader, Mixa hasselnötter och mandlar om dom inte är hackade innan, lägg alla ingredienser i en långpanna, klicka på kokosoljan och honungen och strö över kanelen. Sätt plåten i mitten på ugnen och rosta muslin 10 minuter, ta ut plåten och rör om bland muslin, rosta sedan 10 minuter till. Blanda i gojibären efter att plåten är uttagen ur ugnen.

Hoppas det ska smaka / Cia

 

Det här inlägget postades i Blogg, recept och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *