Mina gotlandsvantar

Min ena svärdotter Julia bor på Gotland. Hon frågade om jag kunde sticka ett par Gotlandsvantar till henne. Jag visade lite olika vantar som jag hade mönstret på men ingen var riktigt det som hon ville ha.

Jag bestämde mig för att göra ett eget mönster, för hur svårt kan det va!! Det var ju lite klurigare än vad jag tänkt mig, men med hjälp av Therese lyckades vi ändå få ihop ett diagram som jag kunde jobba efter.

Detta var vad vi ritade upp. Det skulle bli en födelsedagspresent och jag ville gärna ha med hennes namn och året hon fick vantarna. Jag visste inte riktigt hur många rosor jag behövde ha med, men jag mätte ut det allt eftersom jag stickade. Även tummen gjorde jag en kil till och placerade där det passade min hand.

Som ni ser så behövde jag inte använda hela diagrammet, utan påbörjade intagningarna för toppen av vanten redan efter tredje rosraden.

På den andra sidan av mudden gjorde jag en rad gröna blad, lika på båda vantarna.

Ni får gärna använda er av mitt diagram om ni vill göra egna Gotlandsvantar. Tänk bara på att mäta ut var tummen och toppen på vanten ska vara på era vantar. Eftersom jag ger er detta diagram gratis vill jag inte ansvara för några misstag ni eventuellt gör.

Hoppas nu att Julia blir glad för sina vantar och att dom passar henne också.

Glad påsk/ Cia

Det här inlägget postades i Blogg, stickat, stickmönster och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Mina gotlandsvantar

  1. Marit (maritwg) skriver:

    Superlekre Gotlandsvantar, Cia. Tusen, hjertelig takk for mønsteret. ❤

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *