Teststicka

   Att teststicka är att utvecklas

Jag har teststickat vanten Sagostad åt Sofia (Pia) Kammeborn. Det kom i en tid när jag kände mig samlad och lugn. Jag bestämde mig för att göra precis som det stod i mönstret, dels för att kunna hitta eventuella fel och dels för att lära mig något.

Det började med en provisorisk uppläggning, en picotkant och en ihopstickning av kanten. Detta har jag inte gjort förut utan då har jag lagt upp som vanligt och sedan sytt ner kanten. 

Resten av vanten var inga konstigheter, vanlig flerfärgsstickning. 

Det sista momentet var en resår som plockades upp från insidan vanten och stickades på. Som avmaskning, föreslogs en avmaskning som heter ”sewn tubilar cast off”. Den var lite krånglig men som sagt, mitt huvud var med mig och jag hade tålamodet att ta det lugnt och göra den. Det blev en väldigt fin kant som liksom blev rund.

Efter att den första avmaskningen var gjord kände jag mig som en magiker som lyckats trolla fram något omöjligt.

Jag satt och tänkte på det när jag stickade nästa vante, vilken magi det faktiskt är med allt vackert som trollas fram med bara garn och stickor.

Jag har fått lära mig flera nya moment med denna teststickningen och är väldigt tacksam att jag fick vara med.

Det här inlägget postades i Blogg, stickat och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *