Winterberry vest – Knits about winter

Jag köpte faktiskt den här boken enbart på grund av den här västen.

”Knits about winter” av Emiliy Foden är en helt underbar bok med otroligt stämningsfulla bilder och miljön där bilderna är tagna känns magisk.

Hon är en indie-dyer från Canada som färgar de mest fantastiska färger. Dessa garner är inte så lätta för oss i Sverige att få tag i men vi kan ju njuta av att titta på bilderna och föreställa oss hur det skulle vara att sticka med dom.

Nåja, vi har fina garner här i norden också som fungerar lika bra.

Gräset är ju alltid grönare på andra sidan Atlanten 🙂

https://www.ravelry.com/patterns/library/winterberry-8

Så här ser hennes version ut av ”Winterberry vest”, mönstret finns inte att köpa separat utan är endast tillgängligt i hennes bok.

Jag bestämde att jag skulle sticka den i Tuku wool fingering, ( färg- Nila ) vilket är ett underbart, rustikt garn från Finland. Min lokala garnaffär (LYS) Garnglädje säljer Tukuwool så jag köpte 5 härvor av henne.( Använde bara fyra av dom.)

När jag la upp till den här västen i oktober var jag säker på att jag skulle sticka på den tills den var färdig!! Jag älskade västen, garnet, färgen och stilen. Jag var rättså flitig och kämpade på med flätor, bubblor och mossstickning eftersom jag verkligen vill ha den här västen färdig.

Det var ingen avkopplande stickning för mig då jag är ovan vid vid den här typen av stickning.

Någonting hände och jag tappade orken för att koncentrera mig hela tiden. Ibland behöver jag bara få sticka utan att tänka. Jag förlorade också den där omedelbara känslan av att vilja ha västen färdig nu, så den blev liggandes.

I början av det nya året 2020 var jag fast bestämd på att börja sticka färdigt mina påbörjade projekt!! Jag har ju några stycken att jobba igenom. 30 minuter om dagen brukar fungera bra, då får jag oftast tillbaka sticksuget och jag brukar färdigställa projektet.

Så även denna gång! Det gäller bara att ha disciplinen att börja, sedan går det av sig själv!!

Jag använde upp 3 1/2 nystan av fingering garnet och dom grå små bubblorna är mitt egna finulls garn som jag spunnit själv. Det gick åt ca 25 gram av det, kanske.

Jag älskar texturen på den här västen!! Bubblor, flätor, mosstickning så himla fint!!

Jag har förlängt västen förstås, skulle tro att jag gjorde 10 cm längre än vad mönstret anger. Jag hoppade även över de liggande flätorna som ska vara på axlarna. Vet inte om jag tyckte det var en så givande detalj. Om jag skulle ångra mig kan jag alltid göra dom vid ett senare tillfälle. Just nu är jag 100 % nöjd med den precis som den är nu.

Ta fram tålamodet och sticka dig en egen väst i mustiga härliga färger, med massa fina detaljer på. Jag vet att modet är släta enkla ljusa modeller a´la Petit knit, typ Stockholm pullover, men det är inget för mig 🙂 Tur att vi är olika/ Cia

Det här inlägget postades i Blogg, stickat och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Winterberry vest – Knits about winter

  1. Margareta Magnusson skriver:

    Så jättefin väst/slipover.Ser så klädsam ut och användbar.Så snyggt över en klänning!Vet du var man kan köpa boken?
    Du inspirerar verkligen.
    Jag har just avslutat min andra Stevie .Trots min dåliga engelska har jag lyckats bra.Känner mig nöjd.Kanske stickar jag en till??//Varm hälsning Margareta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *