När det operfekta blir det mest perfekta :)

Det finns ingen tröja som går att mäta sig med en som jag själv spunnit garnet till och som jag själv hittat på modellen till. Garnet kunde säkert varit bättre spunnet eller uppstickad i en finare modell, med det här är min skapelse och just för mig är det den härligaste känslan att bära något som jag haft mina händer med i från början till slut.

Min Humbug tröja känns som en riktig slitvarg, Jacob fiber är inte ett mjukt fiber utan ett rustikt hållbart fiber. Jag känner att det kommer bli en tröja att jobba i trädgården i, att gå på hundpromenad i, en tröja att använda till vardags.

Jag spann 500 gram av Jacob fibern på min E-spinner och som ni ser på bilderna räckte garnet inte riktigt hela vägen. Jag hade såklart kunnat sticka en kortare tröja och använt det garnet till ärmarna men… jag tycker faktiskt att det blev en rolig detalj på ärmarna med avvikande färg. Jag valde också att sy korsstygn i skarven för att lägga till något som skapade ett intressant mönster. Ärmen avslutas med en i-cord i mörk grå, så snyggt.

I-cord avslutningen är densamma som på Ranunculus tröjans ärmar.

Jag lade upp 100 maskor på 3 mm stickor och tröjan är stickad uppifrån och ner med ökningar i raglan varannat varv tills den passade till mig. Jag stickade kroppen på tröjan på 3,5 mm stickor och jag blev väldigt nöjd med den masktätheten.

Jag berättar mer om hur jag stickat den här tröjan i pod 89 https://www.youtube.com/watch?v=cBWbdlAb22w

Jag startade att sticka tröjan 3 februari och maskade av 9 mars, 2021.

Tur att Nemo ställer upp som modell när det gäller 🙂 Även om han fäller just nu är han ändå alltid finast. Själv känner jag mig allmänt hängig och trött, men jag ville ändå visa er min färdiga tröja.

En annan detalj jag gjorde på den här tröjan var att lägga in ett parti med 3-1 resår mitt på ryggen, något jag stickat på en tunika en gång. https://www.ravelry.com/patterns/library/ujo

Det här inlägget postades i stickat och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *