Gör om gör rätt

Jag har nu repat upp en tröja som jag stickade för några år sedan!! Jag var aldrig riktigt nöjd med den och den har aldrig blivit använd. Tröjan har legat som ett garnlager, ett plagg som jag vetat att jag kommer repa upp och som jag haft i tankarna, funderat på vad jag vill göra med det. Garnet är 100% Wensleydale Fleece gems från West Yorkshire Spinners, ett fint garn egentligen men den grå färgen var kall, nästan lite blåaktig, och jag var inte nöjd med materialet den skapade.

Jag hade hittat en tröja i Boken Egostrikk av Lene Holmö Samsö som jag tror hette ”Struktur” Jag började sticka provlappar för att se om jag kunde få fram ett material som jag var nöjd med.

Jag håller det grå garnet dubbelt med en väldigt tunn brun lammull tråd som jag har en hel kon av (5000 meter) för att få en varmare känsla.

Jag vill sticka en kofta och jag vill ha fickor på den. Här visar jag hur jag gör:

Tröjan är stickad nerifrån och upp med ett enkelt struktur mönster. Jag valde att sticka den fram och tillbaka då det inte gjorde någon skillnad med aviga och räta maskor i det här struktur mönstret. Oket är gjort med raglan minskningar och jag har stickat på halskant och knappkanter efteråt. Knapparna är så söta i trä med små fåglar på. Hela tröjan stickas på stickor 5 mm.

klänningen kommer från Gudrun Sjödens vår/sommar kollektion 2020

Jag startade den här tröjan den 20 Maj och idag den 14 Juni är den alltså färdig. Jag har även haft lite andra projekt igång vid sidan av ( så klart)

Jag är helt säker på att jag kommer att få mycket användning för den här koftan, jag är väldigt nöjd med mitt beslut att repa upp den gamla tröjan och sticka denna istället.

Nemo kommer altid springandes och vill vara med 🙂

Ha det / Cia

Det här inlägget postades i Blogg, stickat, stickat och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *