Brodera på en stickad tröja

Jag har hittat ett enkelt och snyggt mönster på en stickad T-shirt som heter Stevie. https://www.ravelry.com/patterns/library/stevie-7

Denna är stickad i ett bomullsgarn, men här ser jag möjligheterna till att sticka i ull eller lin eller hampa. Allt som är lite tjockare och blir bra med stickor 5 mm. När jag stickade den satt jag och tänkte på att det skulle vara fint att brodera lite blommor på den, för att göra den ännu lite snyggare.

Den har redan lite detaljer som gör den lite intressant, men det här med ” less is more” har aldrig varit något för mig.

När den första t-shirten var färdig började jag genast på en till…förstås ( det är väl så man gör )

Den här gången blev det återvunnet garn från en tröja jag repat upp nyligen, Line från Sandnes garn. Jag följde mönstret och stickade den på stickor 5 mm och det blev lite luftigt kan vi väl säga. Då bestämde jag att det blir denna som ska pimpas upp lite med broderade blommor.

Jag är nybörjare på att brodera och har lyckats göra lite stygn som påminner om blommor och blad…. Men någon gång måste jag ju börja och jag tycker att det blev helt okej för att vara första försöket. Jag har valt att brodera med bomullsgarn eftersom jag vill att hela tröjan ska kunna tvättas i maskin.

Helhets intrycket är det som räknas tycker jag och ingen behöver krypa så nära och syna stygnen. Jag har fått en helt ny t-shirt av återvunnet garn och extra pimpat med lite broderi. Du kanske har någon tröja som du kan prova på. Kan jag så kan du, det blir jättefint.

Lycka till / Cia

Agnes och jag funderar på om inte denna första t-shirt också behöver lite blommor 🙂
Det här inlägget postades i Blogg, stickat och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Brodera på en stickad tröja

  1. Ragnhild skriver:

    Som jag letat och HÄR hos dig hittade jag modellen jag vill sticka. Nu ska jag genast starta den här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *