Min Lovage är som en dröm

Lovage är en fantastisk tröja som är designad av Marie Wallin.https://www.ravelry.com/patterns/library/lovage-2

Det är mycket vår och glad känsor i denna bilden. Av någon anledning får färgerna i tröjan mig att tänka på blommor och trädgård. Namnet ”Lovage” som tröjan heter betyder Libsticka, som är en kryddväxt. Det kanske är därför mina tankar går ut i trädgården.

Orginaltröjan har en helt annan färgsättning än den jag valde. Det var en utmaning att ändra på ett vinnande koncept.

Anledningen till mitt färgval var att jag hade dessa garnerna i min ”stash” och ville gärna använda dom till ett stort projekt. Det är ett shetlandsgarn som är spunnet med mycket spinnolja så det var svårt att veta resultatet innan. 

Jag var noggrann denna gången och stickade provlappar för att se hur garnet skulle bete sig.

Jag valde att sticka den i storlek 2, M-L, vilket jag är tacksam för nu när den är färdig. Det är en riktigt stor, oversized, tröja. Jag stickar oftast L-XL men drunknar nästan i denna.

Det har varit mycket osäkerhet med denna tröja, både med garnet, färgerna och storleken. Om jag fick ändra på något nu i efterhand är det färgvalet i början på stjärnpartiet som jag inte är 100% tillfreds med. Efter det partiet tycker jag att alla färger smälter ihop fint. Men i det stora hela känner jag mig verkligen nöjd med den.

Våren verkar vänta på sig, idag snöar det/ Cia

Det här inlägget postades i Blogg, stickat och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *