Tacksamhet

Jag har haft en sådan otrolig tur som, en tredje gång, smitit förbi cancerns klor med liv och lust i behåll. Jag tror nästan inte det är sant.

Jag har så mycket omkring mig som jag känner tacksamhet inför idag. Livet, ett leende, att kunna gå ut och plocka smultron på ett grässtrå, en nystickad sommarväst och doften av Schersmin och Honungsros som fyller luften med sin sötaktiga doft.

Dagen innan min operation inhandlade jag nytt garn och lade upp ett nytt projekt, ett livsbejakande somrigt projekt, ett framtids hoppets projekt.

Projektet jag tänkte sticka var Sommar västen, årets KAL från Järbogarn och eftersom jag älskar västar passade årets knit a long mig perfekt.

Jag stickade min väst på stickor 4 mm och med 215 maskor, lite mindre än en L alltså. Jag lade upp till en XL först men fick repa upp efter resåren då den blev alldeles för stor. Tog då mått på resåren och räknade ut hur många maskor jag ville att min väst skulle ha.

Västen börjar med en Italiensk uppläggning och efter att ha börjat om och repat upp fick jag in en bra teknik på den till slut. Jag är glad att jag hade tålamodet och göra den och faktiskt lära mig något nytt, det händer ju alldeles för ofta att jag inte orkar utan bara gör det som jag redan kan och är van vid.

Sedan har vi ju den underbara söta spetskanten 🙂 så fin och faktiskt enkel att lära sig.

Alla avmaskningar var Italienska avmaskningar, runt halskanten och ärmarna, det är en sydd avmaskning som faktiskt också gick snabbt att lära sig.

Jag skulle velat ha knapphålen lite tätare, jag har satt dit en extra knapp högst upp då det saknades tyckte jag. Dessutom har jag faktiskt sytt ihop min i framkanten eftersom det glipade så mycket. Det gör absolut ingenting men… om jag gör den igen kommer jag att sätta knapphålen tätare från början.

På stickor 4 mm går det ju väldigt fort och i synnerhet eftersom jag faktiskt bara stickade 30 cm kropp, upp till ärmen, helt enligt mönster. En croppad liten sommarväst, precis vad jag var sugen på denna gången.

Jag gjorde åt 4 nystan a 50 gram, ca 200 gram, av mitt garn. Knapparna hade jag redan hemma i mitt lilla knapplager, vilket gör att västen kostade mig 220 kronor.

Vi får inte glömma bort att livet är värdefullt och komma ihåg att njuta av alla härliga stunder i sommar/ Cia

Det här inlägget postades i Blogg och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *