Visborg Tröjan av Erika Åberg

Alla foton tagna av min man @fotografchristian

Det var min man som tyckte att jag skulle sticka Visborg tröjan. Han tyckte det kunde vara roligt med någonting annorlunda mot det jag brukar sticka. Jag var skeptisk från början, visste inte vilket garn jag skulle sticka den i…… Erikas version var stickad i Rosy sport från Dandelions yarn och det är inte den typ av garn jag brukar sticka i.

När jag till slut kom på att jag kunde använda Kambgarnet jag fått från Järbo bestämde jag mig för att sticka den. Jag har använt färgerna ”Honey” och ”Sandshell” https://www.jarbo.se/sv/kambgarn.html?gclid=CjwKCAjw_uDsBRAMEiwAaFiHa6CqFvjmXbTUSNaE9hcre9q0aMjOtbLcuIgm_4PSg2hMGNAKEJ52ZxoCu0IQAvD_BwE

Kambgarn tillverkas i Spanien av värmande merinoull från Sydamerika. Garnet färgas sedan på Island av Istex skickliga hantverkare.

Tekniken du använder för att få rutmönstret i tröjan är lyfta maskor. Det är en enkel och effektfull teknik som skapar ett mönster, utan att bilda ett tjockt material. Du stickar alltid bara med en tråd i taget.

Nu har jag haft tröjan på mig hela dagen, jag som är en varm person har tyckt att den passar lika bra ute som inne. Jag har inte känt mig varm inomhus.

Jag har stickat kroppen på tröjan i storlek XL, och ärmarna i storlek L. Jag justerade maskantalet där ärmen och kroppen möttes så att jag hade storlek L antal maskor.

Till hela min tröja gick det åt 460 gram, 6 x 50 gram av Honey och 4 x 50 gram av Sandshell. Alltså 10 nystan sammanlagt, jag har lite rester kvar av båda färgerna.

Eftersom jag tycker det är så roligt att göra småfilmer har jag satt ihop en liten film om Visborg tröjan också så klart 🙂

Mönstret till tröjan hittar du boken ”Sticka varmt och mönstrat” https://www.adlibris.com/se/bok/sticka-varmt-och-monstrat-vantar-sockor-mossor-kragar-och-nagra-trojor-9789155265595?gclid=CjwKCAjw_uDsBRAMEiwAaFiHa1L_djeLFkAW-0lp_K2ppH0VZjBvoLyWtHyauumv7BcHcYYlEn_YaxoCoBYQAvD_BwE

Jag är glad at jag vågade gå utanför min bekvämlighets zon och göra denna härliga tröja.

Stort tack till Järbo för sponsring av garn och tack Erika Åberg för dina fina mönster.

Höst hälsningar / Cia

Det här inlägget postades i stickat och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *