Tynset kofte från Kofteboken 3

Vilken skatt vi har i våra garnlager!! Dom här garnerna har legat i mitt garnskåp länge utan att veta att dom kunde bli en sådan här härlig kofta. Det får mig att undra vad mer för framtida hemliga saker som gömmer sig där.

Den här tröjan finns att hitta i den senaste Kofteboken 3, den heter Tynset kofte.

Jag får ofta kommentarer om hur mycket jag stickar, hur många timmar lägger du på stickning egentligen osv…. Jag har inget bra svar på det, men jag vet att när jag får tag i ett projekt som verkligen tilltalar mig kan jag inte sluta sticka!!

Garnet känns underbart att sticka med, färgerna är harmoniska tillsammans och mönstret flyter på utan att bli tråkigt. Jag ser att det bildas något fantastiskt där på mina stickor. Vad mer kan man begära av en stickning? Då kan det hända att jag stickar en tröja på 3 veckor 🙂

Om jag får välja mellan att tillbringa 3- 5 timmar om dagen med att stirra på min iPhone eller att sticka samma tid är valet väldigt enkelt för mig. Det handlar ju mycket om vad vi väljer att göra av våran tid. Mina val är mina och bara för att jag får ”färdiga projekt” som visar vad jag gjort betyder ju inte det att mina val är sämre än den som sitter och tittar på en skärm samma tid utan något att visa upp efteråt.

Nu vill jag i alla fall visa upp vad jag gjort 🙂

Tynset kofta, stickad i Rowan felted tweed, det ljusa och det blå garnet, det vinröda är Jamieson o smith och den grå/svarta är Tuku wool. Hela koftan väger 400 gram och är stickad i XL. Dom fina knapparna har jag köpt hos Garnkorgen där jag också hittade två nystan av den ljusa Rowan felted tweed att ha i reserv. ( jag använde den ena) https://www.garnkorgen.se/sv/rauma-c-925/knappar-c-957/

I min podcast 62 visar jag hur jag förbereder min kofta för steekning. Jag stickar alltid färdigt allting på koftan innan jag klipper. Så när båda knappkanterna är gjorda tvättar jag tröjan på ullprogrammet i tvättmaskinen, detta för att ullen ska greppa ihop sig något. Sedan virkar jag två kedjor med fasta maskor som jag sedan klipper mellan. Jag tycker det blir en sådan ren och snygg kant med dom virkade kedjorna att jag väljer att inte dölja dom med kantbanddenna gången. Jag syr bara ner kanterna mot tröjan sedan är jag nöjd. Jag har även virkat en rad med fasta maskor runt halsen så att den inte töjer ut sig. Den är faktiskt helt perfekt precis som den är nu 🙂

Koftan passar mig perfekt!! Man kan nästan tro att den är gjord efter min kroppsform 🙂

Varma ulliga tack till er som är här och läser / Cia

Det här inlägget postades i Blogg, stickat och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *