Nu vill jag spinna garn igen

Det var länge sedan jag hade någon riktig spinnlust. Jag har ju egentligen rättså mycket hemma spunnet garn men…. nu har jag börjat fundera på att spinna något igen. Jag hade köpt 200 gram merino/silke fiber, när jag för ett tag sedan besökte Charlottendahlsgård. Det var en underbar fiber, mjuk och färgerna är så fina.

Merino/ silke

Jag bestämde mig för att spinna på min Ashford E-spinner denna gången. Jag tycker verkligen om de stora spolarna på E-spinnern, de rymmer så mycket färdigt garn när man ska tvinna. Mina 200 gram fiber blev till 520 meter färdigt garn, vilket egentligen inte räcker till så mycket. Min vän Emma hade också köpt av samma fiber och erbjöd mig att få hennes. Vi gjorde ett litet fiber byte och båda var nöjda.

före och efter bad 🙂

Jag satte mig att spinna upp de fiber jag fått av Emma och fick 213 meter garn till att lägga ihop med mina 520 meter jag spunnit innan. Nu har jag då ca 730 meter garn.

Nästa moment var ju att hitta en tröja att sticka. Jag tittade runt lite på Ravelry och hittade en tröja av Kate Davies som jag sparat bland favoriterna, Treit heter den. Den borde bli fin i mitt garn. Får kanske får ändra lite på stick-storleken för att få till ett material som blir bra till mitt garn.

https://www.ravelry.com/patterns/library/treit

Nu är jag så peppad på att sticka den här toppen 🙂 Jag har lagt upp storlek 4 på stickor 4,5 mm stickor. Det är större stickor än vad som står i mönstret men jag vill gärna få en luftig tröja, mitt garn är ju lite tjockare än hennes Milarochy tweed. Vilket för övrigt är ett underbart garn. Hoppas nu att mina 730 meter garn kommer att räcka.

Håll tummarna / Cia

Det här inlägget postades i Blogg och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 svar på Nu vill jag spinna garn igen

  1. Anne skriver:

    I have spun the very same yarn and colour and have put it away to think about. I will have to get it out and put it to use. It will make such a soft fabric. I spun four hundred grams so should have enough for a sweater. It was a delight to spin.

  2. Ing-Marie Erikssom skriver:

    Din podcast är så otroligt härlig att följa. Tänkte nu också få följa din blogg. Visste inte att man kunde få ett meddelande. Låter jättebra att kunna följa även den.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *