Jag har fått en ny hobby (till)

Egentligen är det ingen ny hobby, jag har broderat korsstygn till och från i många år. Inget så väldigt avancerat men ändå…. jag är inte helt ovan.

Nu har jag tagit upp mitt broderande igen och jag märker ju att det är med broderi som med stickning, man behöver olika projekt till olika tillfällen. Jag har lyckats få igång minst fyra aktiva broderier redan.

Det finns ju inget Ravelry för broderi så jag har tänkt att starta upp mina broderi-projekt här på bloggen under fliken ”Broderat”. Jag kommer att ha ett inlägg för varje projekt och sedan fylla på inläggen allt eftersom.

Eftersom jag redan broderat lite under året kommer jag att lägga dom projekten här också.

Jag har nu, förutom mina påbörjade stickprojekt, även påbörjade broderier liggandes överallt i huset. Dukar, trådar, nålar och broderi mönster. Jag saknar förvaring till mina projekt!

När min mamma dog för många år sedan fick jag ärva alla hennes handarbeten, färdiga och påbörjade. Det här var något som hon har broderat och det var nog meningen att det skulle bli en kudde. Någon som känner igen det, vem som designat den?

Jag valde att sy en väska av mammas ”kudde” att ha som förvarvaring till ett pågående broderi. Jag sydde på en baksida av blå linnetyg och gjorde den som ett kuvert med två tryckknappar under locket.

Det ska nog bli ordning på dessa nya projekt också till slut.

Det här inlägget postades i Broderat och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

3 svar på Jag har fått en ny hobby (till)

  1. BREVILLE skriver:

    Bonjour, je viens de visionner votre pod 71 vous montrez vos robes pouvez-vous me dire s’il existe des patrons et où les trouver merci beaucoup j’aime votre univers créatif !!!

  2. Robin Williams skriver:

    Hello! This is an old Eva Rosenstand design titled ’Violets cushion – Eva Rosenstand 42-232’

    https://www.pindiy.com/forum.php?mod=viewthread&tid=291602&highlight=Eva%2BRosenstand

    May I post your pictures on my Pinterest board. They show better detail of her design?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *