Silver lining

I Sverige säger vi ”Guld kant” när vi vill ge vardagen lite extra lyx, på Engelska säger man ”Silver lining”, vilket är ett passande namn på min nya lyxiga nya tröja. Den passar lika bra till vardags eller lite festligare tillfällen.

Garnet jag stickat med är mitt egna hemma spunna garn. För några veckor sedan satt jag och tittade igenom mitt lager av ullfibrer ( ja, jag har ett sånt lager också) och fick lust att prova att karda ihop lite olika fibrer och färger för att se om jag kunde skapa något kul . Jag tog vit Polwarth, brun Merino, lila bfl/silk, en okänd gul/orange och Angora och lade på kardmaskinen. Jag har kört dom två gånger genom kardmaskinen för att få till ett blandat resultat. Sen var det bara att börja spinna detta ljuvliga fluff 🙂

Jag hade ett par nystan Bfl/silk som jag spunnit tidigare som passade fint tillsammans med mitt nya garn. Nu hade jag drygt 300 gram garn, ca 1000 meter, vilket jag hoppades skulle räcka till en tröja. Jag var väldigt ivrig att få börja sticka med mitt nya fina garn förstås. Jag har valt att randa de två olika garnerna lite ojämt över tröjan för att få ett någorlunda jämt varierat utseende.

Att designa till sig själv är så roligt, att bara hitta på något som man har lust att sticka, och sedan bära förstås. Denna gången har jag stickat ett runt ok med en spets bård mitt fram, jag har också gjort två flätor på sidorna och ramat in spetsen lite. Det är också väldigt fint att leka med stående och liggande mönster, den stående spetsbården och den breda liggande nedre kanten.

Jag har blivit väldigt förtjust i att göra liggande flätor i mina mönster, här har jag har använt mig utav det för att markera mellan kropp och ”resår”.

En annan rolig detalj är min delade resår baktill, den gör även baksidan intressant. Jag har använt samma delade muddar på ärmarna.

Jag tror du förstår varför tröjan fick heta Silver lining 🙂

Alla bilder är som vanligt tagna av min duktiga man.

Det här inlägget postades i stickat och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *