Regnbågs stickning

Det är Britt-Arnhild Wigum Lindland som introduserat mig i regnbågsstickningen, läs mera om hur det startade på hennes blogg https://brittarnhildshouseinthewoods.typepad.com/maskerade_/

I år hade jag inte planerat att vara med, men nu när det är i gång får jag sådan lust att vara med i alla fall. Eftersom jag känner jag mig så inspirerad och sugen på att spinna på mina sländor just nu, tänker jag att det här är ett perfekt tillfälle att spinna lite varje vecka.

Sländan jag spinner på här är en stödd slända från Björn Peck http://www.bjornpeck.se

Jag har köpt Finulls fiber i regnbågens alla färger, från en gårdsbutik i Veddige, Ekkullens fårfarm. Där finns både fiber, fällar och garn från deras egna får. https://www.facebook.com/ekkullensfarfarm Det ligger inte långt från där jag bor så jag gjorde en lite utflykt igår, lite otålig att komma igång med mitt spinnande.

Förra veckan var första veckan i fastan och det betyder röd vecka. Jag har planerat att spinna ca 25 gram fiber på min slända varje vecka, det känns överkomligt. Jag startade direkt i går kväll med min röda fiber, då jag ligger en vecka efter. Denna veckan är andra veckan och orange vecka, jag ser fram emot att påbörja det under morgondagen.

Röd Finull 30 gram 144 meter

Jag har faktiskt spunnit färdigt min röda lilla härva nu, den väger 30 gram och är 144 meter. Det är ett 2-trådigt garn, vilket betyder att jag spunnit nästan 300 meter tråd på min slända. Jag märker att jag spinner en tunnare tråd på sländan än jag vanligtvis gör på spinnrocken, känner mig mer medveten om varje meter jag spinner. Jag älskar verkligen att det tar tid 🙂

Kanske kommer jag att sticka något nästa år utav garnerna jag spinner i år, slow making 🙂

Förra året stickade jag ett par sockor i regnbågens alla färger, en färg varje vecka under fastetiden. Jag hade så roligt under dessa 7 veckor och fick använda upp lite av mina restgarner.

Det här inlägget postades i Blogg och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 svar på Regnbågs stickning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *