Två tröjor av Caitlin Hunter

För några år sedan stickade jag en tröja som heter Birkin, den är designad av Caitlin Hunter. Jag såg den i Laine 2 magasin och blev förälskad.

Jag köpte garn till den tröjan när vi bilade runt i Wales den sommaren och garnet kändes väldigt speciellt, ett resminne.

Tröjan blev en stor besvikelse eftersom passformen på den var väldigt konstig.

Sedan dess har hon släppt väldigt många fina mönster men jag har inte vågat sticka något mer utav henne.

Hela världen stickar hennes tröjor och jag borde verkligen ge henne en ny chans.

Förra året släppte hon Nordiska som är en fantastisk design och jag kunde inte motstå den. Jag hittade garn som jag hade i stashen som jag inte var så rädd om. Denna gången ville jag inte kosta på den så mycket, om den också skulle vara konstig i modellen.

Garnet jag använde var Adlibris Baby Merino (grå), Drops alpacka (lila) och Pickels merino tweed (gul)

Jag valde också att sticka den nerifrån och upp eftersom jag tänkte att jag kunde fixa till överdelen efteråt om den inte skulle passa mig.

Jag blev nöjd med min tröja. Jag tycker dock att denna modell kanske inte är den bästa modellen på mig, men det kan vara ovana också eftersom jag inte brukar ha den här typen av tröja. Inget fel på passformen i a f och jag tror jag vill sticka en till uppifrån och ner och förlänga den lite på längden.

Nu kände jag att jag vågade sticka hennes mönster och ville göra hennes senaste tröja Soldotna crop.


Garn till denna tröja hade jag också hemma så det var bara att börja leka med färgerna. Jag valde att använda tweedgarner eftersom jag hade köpt alla färgerna från Kate Davis Milarrochy tweed. Jag hade även Geilsk tweed (Bottenfärgen) och rester av Rowan fine tweed samt Pickels merino tweed (den gula)

Det är alltid lättare att planera färgerna när man har garnerna hemma och kan lägga dom bredvid varandra och prova sig fram.

Trots det lyckades jag välja grå/svart och gul till det randiga partiet! Man kan ju tycka att jag borde lärt mig att det ser ut som en geting och att jag gjort det misstaget förut. Jag repade upp och valde att ta en ljusare grå och bottenfärgen beige istället och jag blev väldigt nöjd.

Jag stickade oket i storlek XXL och när jag lade upp nya maskor under armarna valde jag att gå ner till storlek L. Jag har också valt att ha flera färger i prickarna för att få lite mera liv i kroppen. Kroppen förlängde jag till en längd som känns bra till mig. / CiaDet här inlägget postades i stickat och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

7 svar på Två tröjor av Caitlin Hunter

 1. Maj-britt Mattsson skriver:

  Hej! Jättefina tröjor och tack för en trevlig podcast!
  Har köpt beskrivningen till Soldotna Crop (tacka vare din podcast?) och första utmaningen blir att den är på engelska. Du gör ju om så att garner funkar till beskrivningarna, jag är inte nog rutinerad för det. Hon har ett garn på 211m/100gr, stickor 3,75. Det jag vill sticka i är Cheeky merino Joy, 320m/100gr , stickor 3 – 3,5. Har du tips på hur jag gör? Ta en storlek större, ta stickor 3,75 ….?
  Mvh/Maj-Britt

  • cia skriver:

   Hejsan, så roligt att du ska sticka Soldotna crop. Det är en jätte trevlig tröja. Det bästa sättet att veta hur stor tröjan blir är ju en provlapp. Jag gör ju sällan det, men det händer också att jag får repa upp en del 🙂 Lycka till och tagga mig gärna på instagram så jag får se hur det går/ Cia

 2. Maj-britt Mattsson skriver:

  Stickar inte heller provlappar?Skulle tröjan bli för liten, får dottern ta den. Blir den stor, hmmm…. Taggar dig nör den är klar??

 3. Marlene Lindfors Bengtsson skriver:

  Hej!
  Vet du var man kan hitta mönstret på soldotnacrop på svenska?
  Osäker på att jag kan tyda den på engelska.
  Med vänlig hälsning, Marlene

  • cia skriver:

   Hejsan, jag tror inte detta mönster finns på svenska tyvärr. Jag tror nog att du klarar att sticka den ändå, det är ju diagram att följa i mönsterstickningen/ Cia

 4. Siv Leijon skriver:

  På vad sätt var modellen Birkin konstig i modellen?
  Jag skulle gärna sticka något av Katie Davies också men har hört att som mönstren är svåra om man inte är så van med engelska mönster. Vad är din erfarenhet?

  • cia skriver:

   Hejsan, Birkin var väldigt konformad i oket och det fanns ingen rörelsevidd. Caitlin Hunter som har designat tröjan Birkin har nu gjort om mönstret får att det ska passa bättre. Jag vet dock inte hur det blev. Kate Davies som du skriver har jag inte haft några problem med. Prova att sticka något och se vad du tycker/ Lycka till

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *