Magnolia sweater av Camilla Vad

Magnolia sweater är en tröja som är med i Laine magasin 4, som kom ut vintern 2018. Detta nummer av Laine är min absoluta favorit och jag har stickat flera saker ur den. Du vet väl att du kan titta i alla magasin på Ravery och se vilka mönster som finns i dom olika numren. https://www.ravelry.com/patterns/sources/laine-magazine-issue-4

Magnolia sweater finns numera i flera olika varianter, sommar version, barn version, chunky version och nu såg jag att det kommer en ny tröja med Magnolia mönstret i oket.

Eftersom jag redan köpt Laine med mönstret i har jag stickat utifrån den. Trots att den största storleken är i minsta laget har jag ändrat stickfastheten så det fungerade för mig.

Jag vet att när du köper det lösa mönstret är det uppgraderat i storlekar, men tyvärr inte för oss som köpt magasinet. Det borde verkligen finnas en kod i tidningen som man kan använda på Ravelry för att få uppgraderingarna på mönstren från magasinen.

Jag valde att sticka min Magnolia i ett grafitgrått, grovt, rustikt garn från Yllet, Ullgarn 2, i en Merino/Gotland blandning. http://www.ylletinredning.se/store/p/ullgarn-extra-2-294271/ullgarn-extra-2-840786

Garnet är spunnet på Hjelholdt ullspinneri i Danmark https://www.hjelholt.dk

Anledningen till att jag valde just detta garn till min Magnolia är att jag tycker det är så vackert med stickad spets i grovt garn. Jag hade dessutom köpt garnet på Yllet vid något tidigare tillfälle när jag besökt Gotland, så det låg redan och väntade på att få bli något.

Jag stickade min tröja med stickor 4,5 mm stickor istället för 4 mm och fick förstås ett större slutresultat, vilket jag behövde för att få den största storleken att passa till min kropp. Jag hade 6 härvor, 600 gram, 1200 meter garn och fick 60 gram kvar när tröjan var färdig. Rättså bra uträknat måste jag säga. Tröjan blev verkligen helt perfekt i storlek och modell, jag har inte ens vågat blöta ner den, livrädd för att den ska ändra form.

Några ändringar har jag gjort, halskanten är stickad med 3,75 mm stickor och jag har stickat ett varv mindre mellan ökningarna i oket. Jag stickade endast fem varv resår i nederkanten eftersom jag inte ville ha en alltför lång tröja. Annars har jag faktiskt hållt mig till mönstret.

Denna tröja trängde sig förbi allt jag redan hade på stickorna och blev färdigstickad på 6 dagar. Jag kan lugnt påstå att jag blev lite manisk, men nu ska jag återgå till det jag redan har på stickorna och försöka hålla mig till det. / Lova kan jag ju inte, Cia

Skyhill hat från Knits about winter passar bra till min nya tröja 🙂 https://www.ravelry.com/patterns/library/skyhill-hat

Det här inlägget postades i stickat och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på Magnolia sweater av Camilla Vad

  1. astrid skriver:

    Dear Cia,
    What a wonderfull combination, the rustic yarn and the lace pattern of the jumper. It is a coincidance : a few days ago I had the same idea, to knit the magnolia pattern with the Gotland wool I spun a while ago.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *