Besatt av Lettlopi

Det är höst och jag njuter av alla vackra färger, inte bara löven har fantastiska färger, även äpplena i träden är underbart röda. Det här är ett familjeträd med 4 olika äppelsorter på samma träd och tyvärr vet jag inte vilka sorter det är på detta trädet. Vackra och goda är dom i alla fall.

Felix cardigan https://www.ravelry.com/patterns/library/felix-cardigan

Just nu kan jag inte få nog av att sticka tröjor stickade i Lettlopi 🙂 jag funderar hela tiden på olika varianter jag kan sticka utan att ha flera likadana. När jag stickade om min rostfärgade Afmaeli till en enfärgad tröja kände jag hur skönt det är med enkel tråd lettlopi.

Lace beret https://www.ravelry.com/patterns/library/f672-lace-beret

Min senaste är en lite kortare Felix kofta med trekvarts långa ärmar, tänkt att kunna ha inomhus. Fin att ha till klänningar, men lite för kort för mig att ha till byxor. (smaksak)

Garnet är Lettlopi och färgen heter ”Straw”

Jag tycker själv att jag försvinner lite i dessa ”icke färger” därför har jag på mig en färgstark sjal och ett par färgstarka halvvantar som lyfter upp helheten lite.

Miss Rachels gauntlets https://www.ravelry.com/patterns/library/miss-rachels-gauntlets

Miss Rachels gauntlets har jag stickat i små färgprover från en växfärgnings kurs som min mamma gick en gång på 80-talet. Kul att kunna använda dom till något fint. Jag planerar att göra något av resterande minihärvor till december stickning/Virkning.

Baskern är ett gratismönster på Ravelry som heter Lace beret. Jag har stickat min i ett härligt garn från ”Roots and rain” https://www.etsy.com/shop/RootsAndRainYarns. Donna som driver företaget var så snäll och skickade det här garnet till mig som en gåva.

Sjalen är inget mönster till, men garnet är ett tunt Manos del Uruguay jag köpte för många år sedan. En sån där bra liten färgklick bara 🙂

Jag är mitt upp i #Octoberknits och postar ett litet videoklipp på youtube varje dag, samt gör ett inlägg varje dag på Instagram, det upptar förstås en hel del av min tid. Jag ville ändå göra ett inlägg här och berätta lite om min nya tröja och vad jag använder för annat stickat till den.

Härliga höst hälsningar till er / Cia

Det här inlägget postades i stickat och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *