Misurina tee – Caitlyn Hunter

Jag köpte dessa fina härvor från Fru Valborg den 4 Juli 2018, sedan dess har dom legat gömda i mitt garnskåp, för dyrbara för att används liksom. Det är en ”icke superwash” Luxe fingering, Merino/ silk 400 m/ 100 gram, garnbas som hon tyvärr inte säljer längre.

Dom har funnits med på mitt Stickbingo flera år, men inget projekt har varit det perfekta. Nu kom denna ”Tee” från Boyland knitworks, Misurina, och var väl egentligen inte heller det perfecta projektet eftersom jag inte kunde använda allt garnet i denna tröja. Men nu hade garnet legat så länge så jag tyckte verkligen att det var dags att göra något av det, även om jag inte fick med allt garnet i det här projektet.

https://www.ravelry.com/projects/Ciasbod/misurina

Misurina är en stad i Italien och är den fjärde tröjan i denna Italien serie som hon gjort och döpt efter en Italiensk stad. Denna tröja stickas uppifrån och ner, med rullkant i halsen, spetsmönster och mellan varje färgparti i oket är det även en fläta. Mycket att hålla ordning på samtidigt med mönster, flätor och ökningar. Dessutom blir det väldigt långa flotteringar på baksidan som också ska fångas upp på ett snyggt och jämt vis.

Jag hade stor användning av appen ”Knit companion” (stick kompis) det är en gratis app som du kan ladda ner i din telefon eller Ipad.

Jag valde att börja min hals i en storlek större än vad jag sedan skulle sticka eftersom jag inte tycker om när det sitter åt i halsen. Jag stickade också med 0,25 mm större sticka, alltså 3 mm, än rekommenderat. Före spetsmönstret började hade jag landat i min storlek igen med rätt antal maskor. Själva tröjan stickas på 3,5 mm stickor.

Jag förlängde både kropp och ärmarna ca 10 cm för att få en tröja som passar till mig. Garnåtgången blev ca 205 gram ( typiskt) av grundfärgen och 25 gram av kontrast färgen. Om jag gjort ärmarna något kortare hade jag klarat mig med 2 härvor av bottenfärgen!! Ja,ja vad gör väl det om hundra år 🙂 ska fundera på något fint att göra av mina rester.

Jag har också gjort en härlig mjuk, grön krans att ha som en fin kontrast mot den grå, hårda stenväggen. Jag använder långa revor av murgröna och kaprifol som bas i kransen, sedan har jag gjort små buketter av buxbom och bundit fast i stommen. Du kan också använda lingonris i kransen om du inte har tillgång till buxbom. Senare kan jag dekorera med nypon eller rönnbär om jag vill ha lite färg. Just nu tycker jag den är fin precis som den är.

Ha en fin höst/ Cia

Det här inlägget postades i Blogg, stickat, stickat och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *