Simone pullover – Gavriella Treninio

Just nu, i månadsskiftet juni/ juli, blommar Praktlysingen som finast. Det här är en utav de få växter som fanns planterade här i trädgården när vi flyttade hit. Det är en hel rabatt fylld med bara dessa blommor, planterade längs en stenmur. Eftersom dom sprider sig kraftigt med rötterna passar dom bäst att ha för sig själva.

https://www.ravelry.com/patterns/library/simone-pullover-3

Jag ville gärna passa på att fota min färdiga tröja i havet av dessa underbara blommor, bara att krypa ner i härligheten.

På den här tröjan är det oket som spelar huvudrollen och det är också anledningen till att jag bestämde mig för att sticka den.

Tröjan är stickad uppifrån och ner på 6 mm stickor. Garnet jag har använt är Cascade 220/ superwash färg nummer 818. Det är inhandlat för några år sedan så jag vet inte om det fortfarande finns att köpa. Jag har stickat storlek 6 på min tröja, den finns upp till storlek 10 (157,5 cm) Jag har använt ca 470 gram, alltså behövdes det 5 nystan till min tröja.

Den enda ändringen jag gjorde var att jag stickade en delad resår i neder kanten. Tröjan är stickad utan förkortade varv i nacken så jag löste det problemet genom att förlänga resåren på den bakre delen istället. Jag tycker den lösningen fungerade bra, det märks inte på tröjan när man har den på sig att det fattas förkortade varv i nacken.

Innan jag gav tröjan sitt lilla oljebad och skickade den genom tvättmaskinen, (skölj och centrifug program) kändes den lite i kortaste laget. Men när jag tog ut den ur tvättmaskinen var den enorm!! Jag var helt säker på att den var förstörd, hade blivit en klänning istället! Jag la den över en stol i solen och allt eftersom den torkade återgick den sakta till sitt ursprungskick. ( nästan) Den hade slappnat av lite och ökat i längd ca 10 cm vilket var alldeles perfekt.

Ärmarna hade ju också växt lite så det blev ännu en tröja att vika upp resåren på. Det är nog skönt i höst/ vinter med lite längre ärmar så det gör inte så mycket.

Jag köpte mönstret direkt när det släpptes och startade på min tröja nästan på en gång. Den 7 juni lade jag upp och den 1 juli stickade jag det sista på den.

Fortsatt trevlig sommar/ Cia

Ps. du vet väl att du kan prenumerera på bloggen också om du vill få ett mail när jag postar något nytt inlägg här.

Det här inlägget postades i stickat och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *