Garnkalender

Garnkalender

Allt började med att @stickandefrusvarvar frågande om någon ville vara med och byta sock minisar och på så vis göra en egen garn adventskalender. Det vill jag förstås, jag hade funderat på att köpa en men det här lät både billigare och roligare.

Ungefär samtidigt som jag fick mina paket lyssnade jag på ett avsnitt av Stickkontakt. Dom planerade att göra en ”hönsestrikk” tröja utav sina garnkalendrar. Vilken bra ide!! Jag som älskar att sticka tröjor.

Ja, nånstans här tänkte jag lite fel eftersom jag använde ett melerat garn som grundfärg. Men jag är inte ledsen för det, istället för ”hönsestrikk” blev det någon slags fair isle.  

Jag andvände ett gratis mönster från Ravelry som bas för min tröja  https://www.ravelry.com/patterns/library/winter-me

Dom första dagarna gick allt bra och jag öppnade ett paket per dag och stickade upp det garnet som låg i paketet. En dag, ca dag 5, fick jag ett garn i paketet som inte var superwash utan vanligt ullgarn!!! Eftersom jag är jag tyckte jag att jag fick öppna ett till paket då. Ja, ni vet väl själva hur det är när man slutar hålla sig till reglerna…..

Jag fortsatte att öppna paket efter paket, och stickade glatt vidare på min tröja. Jag hittade på ”mönster” allt eftersom jag stickade. Väldigt snabbstickat eftersom man inte behöver följa någon annans beskrivning. Jag hade 2 nystan svart/grå/vita melerade nystan och 2 grå nystan att ha som bakgrunds färg.

Sammanlagt använde jag 350 gram fingering sockgarn, jag stickade i storlek xl på stickor 3,5 mm.

Den 15 december var jag färdig med min tröja, 9 dagar före julafton.

Passade på att fota min tröja ihop med en av mina svärdöttrar och hennes julklapps Aftur när dom var hemma. Hoppas ni har det bra och har lite ledigt i julhelgen. / Cia

Det här inlägget postades i stickat och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *