#Freesocks2020

Mina tankar går ju ofta till att använda det jag har och att inte alltid falla för att köpa nya garner och mönster. Det lyckas inte alltid men…. tanken finns där 🙂

I höstas satt jag och min vän Kerstin och pratade om hur mycket sock-garner vi hade och att det skulle vara roligt att sticka lite nya sockor under året 2020. Vi pratade också om att det finns så många gratis mönster på Ravelry vi ville prova. En ide började att växa fram!

Under hösten började jag titta på en Norsk Podcast, Garnbutiken Fortuna. Dom har en Knit-a-long där dom stickar ett mönster tillsammans varje månad. Det verkar så trevligt att alla stickar samma sockmönster under en månad.

Många olika saker tillsammans inspirerar och nu har jag tänkt ut en form som kommer att passa för mig. Det jag har tänkt göra annorlunda är att jag bara kommer att välja mönster som är gratis från Ravelry, så att alla ska ha en möjlighet att vara med. Jag kommer också att sticka mina sockor utav garner jag redan har i mitt garnskåp. VIKTIGT!!

Kerstin och jag kommer att välja ett sock-mönster varannan månad och vi tänkte försöka få med lite olika tekniker så att vi kanske får prova något nytt, flerfärgstickning, spetsmönster, tå upp, flätor …. det finns så många varianter. Kanske till och med magic-loop 🙂 Kul att prova på något man kanske inte skulle valt i första hand själv.

Jag har startat en Ravelrygrupp för Ciasbod nu där man kan lägga in sina sockor under varje månads mönster https://www.ravelry.com/groups/ciasbod-podcast om du är med och stickar. Använd gärna hashtaggen #freesocks2020 om du postar bilder på instagram.

Jag hoppas att ni också vill vara med och fylla på erat socklager i år. Ni måste inte sticka alla 12 sockorna om ni inte vill, men häng med och se om det är något mönster som ni gillar.

Det första mönstret vi kommer sticka i Januari är ”On the fence” av Anna Lange

Hennes Youtube kanal https://www.youtube.com/channel/UC3NP01KSC9Hk6XhfBvHGm1g

Instagram – @caledonianna

Jag ser så fram emot att sticka ett par nya sockor varje månad hela året 2020. Det kommer bli så härligt med 12 nya par i slutet av året.

Det här är ingen ny ide på något vis, det finns ett begrepp på instagram som heter #boxofsocks där man samlar sina sockor man stickar under året i en låda. Jag vet också att Yarnesty, Anna Friberg hade #stickasocklåda förra året men nu kör vi en ny egen variant 🙂

Många glada sock-hälsningar från Cia

Det här inlägget postades i #freesocks2020 och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

9 svar på #Freesocks2020

 1. Catharina @cathaknits skriver:

  Vilken trevlig idé. Det passar ju toppen då jag samtidigt är med i Veronica Nords #operation_destash. Tusen tack för din fantastiskt trevliga och inspirerande pod.

 2. Anne skriver:

  Det er endnu en super god ide. Elsker at følge dig, Cia.

 3. Maggan skriver:

  Hej!
  Har stickat länge, men stagnerat. Tycker detta låter kul. Men för mig är det lite bökigt att hitta mönstret och gruppen.
  Med den, när jag väl gör det, ska jag skriva ut fönsterna efter hand. Och översätta. Jag hoppas kunna posta bild på något månadsalster

  • cia skriver:

   Hejsan, jag kommer att posta varje månads mönster här på hemsidan med direkt länk till mönstret.
   Hoppas det gör det lite lättare för dig att komma igång/ Cia

 4. Gill McMillan skriver:

  Hello Cia,
  Greetings from Australia! I am so happy to be able to join in your sock knit along. I really enjoy your podcast.
  Much love to you across the many miles between us.
  Gill (Pronounced ’Jill’)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *