Tredje gången gillt… eller?

Så har jag då stickat ännu en Ranunculus tröja!! https://www.ravelry.com/patterns/library/ranunculus-3

Jag tycker att det är en sådan härlig tröja med många möjligheter att göra en personlig tolkning av mönstret.

Förra sommaren stickade jag min första Ranunculus tröja. Denna kortärmade version stickade jag på en helg, det är alltså en väldigt snabbstickad tröja! Jag har i efterhand stickat på ytterligare ca 10 cm på längden. Jag märkte när jag använde den att jag kände mig lite obekväm med den korta versionen.

Garnet till denna versin är Onion Nässelgarn

Efter sommaren ville jag göra en höstversion och stickade då en brun tröja med trekvarts långa ärmar. Jag stickade då direkt den ”nya” längden som jag visste att jag trivdes med. Jag hade ett baby merino, superwashgarn liggandes i stashen som jag valde att använda.

Min senaste version är stickad i ett härligt grått garn, Alpacka/ Shetland från New leaf yarn. https://newleafyarns.com

Jag valde att göra denna som en riktig vinter version, med riktigt ullgarn och hellånga ärmar. Jag ser fram emot att använda denna härliga tröja när temperaturen sjunker lite.Skönt att ha något att se fram emot med höst och vinter.

Gemensamt för alla mina versioner är att jag avslutat oket tidigare än mönstret rekommenderar. Jag vill inte ha så mycket häng under armarna.Jag har också valt att lägga upp en vanlig, longtail cast on, uppläggning eftersom den som rekommenderas i mönstret blir väldigt stum. Jag tycker det är skönt när det inte sitter åt i halsen.

Det kan ju kännas lite onödigt att sticka samma tröja flera gånger när världen är full av fina mönster som jag vill sticka. Just nu känner jag att jag har tre fina versioner för olika årstider men, man ska aldrig säga aldrig! Nu får framtiden avgöra om det blir några fler versioner av denna härliga Ranunculus tröja.

Ha det gott/ Cia

Det här inlägget postades i Blogg, stickat och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *