Min garnkalender #ciastashcal

Jag gjorde min egen garn-kalender i december 2019, vilket betyder att jag slog in 24 paket med garn-rester/ garn-minisar åt mig själv. Jag gjorde detta i början av november så att jag skulle ”glömma” vad som var i paketen.

Jag hade också 5 x 50 gram Fabel sockgarn som jag använde att variera garnerna i paketen med. Dom två bruna nystanen blev resår och muddar och de ljusa nystanen hamnade i mönstret på tröjan.

Jag har använt ett gratis mönster från Filcolana ”Karla” till min tröja. https://www.ravelry.com/patterns/library/karla-4 Jag lade också till 5 maskor mitt fram för att sedan kunna klippa upp den till en kofta. ( steeka ). Min tröja/kofta är stickad i storlek L, vilket gav mig en stor och rymlig tröja.


Det har varit så roligt och spännande att se koftan växa fram! Det är ju faktiskt en chansning man tar när man ger sig på ett sånt här projekt.

Jag blev färdig med hela koftan den 27 december 🙂 det var bra jobbat tycker jag! När jag öppnat sista paketet och stickat färdigt själva tröjan hade jag ju rättså mycket kvar att göra.

Jag plockade upp och stickade knappkanterna innan jag klippte. Jag märkte dock att garnerna följde med och bildade fula glipor i kanten. Det är ju ett superwash garn och glider därför lätt, ingenting som greppar tag.

Jag hade trott att jag skulle kunna sy några gånger fram och tillbaka på symaskinen och sedan klippa bort garntrådarna, men det blev till att fästa alla trådar ordentligt. Jag valde sedan att använda träknappar till koftan, vilket blev väldigt snyggt.

Att planera för var bilderna ska tas är en rolig del i hela processen för mig. Jag älskar att skapa olika miljöer och stämningar som min man sedan fångar med sin kamera.

Den här tröjan känns som confetti med sin härliga färgsättning, och i växthuset kunde jag få den miljö och känsla som jag förknippar med den här koftan.

Jag gjorde en liknande variant förra året också men jag jag tycker nog att årets blev finare.

Blir du också sugen på att sticka en advents-tröja? Det är en jätte-rolig ide och du kan sticka i vilket garn du vill, det behöver inte vara tunt sockgarn. Kanske nästa år 🙂

Gott nytt år önskar jag er alla / Cia


Det här inlägget postades i Blogg, stickat och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 svar på Min garnkalender #ciastashcal

  1. Margareta Magnusson skriver:

    Imponerad!Så jättefin din kofta blev.Och på så kort tid.Visst blir man inspirerad.Så fin miljö också.Din blogg,podd och allt är berikande.
    Önskar Ett riktigt Gott Nytt År❣️

  2. Anne Fleming skriver:

    Those wooden buttons are a perfect finish to your lovely sweater, yes, it is perfect for the decor of your lovely greenhouse. A Happy New Year to you and your family.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *