Att skapa en hel outfit

När jag till slut bestämde mig för att sticka en ”Loppa” började jag genast fundera över hur jag ville använda den, vad jag skulle matcha den med. Jag brukar försöka tänka i set, antingen stickar jag saker som passar ihop eller som här, där jag tänker på en klänning att ha den till.

Mönstret på klänningen är https://www.google.com/search?rls=en&q=washi+dress+sewing+pattern&tbm=isch&source=univ&client=safari&sa=X&ved=2ahUKEwjez_DLsOHjAhVLIMUKHVpuDyUQsAR6BAgJEAE&biw=1264&bih=734#imgrc=_OXHx4vc_SZM2M:

Jag valde att göra en ”fusk” knappkant där jag bara vek tyget i tre lager och sydde två stödsömmar för att skapa illusionen av en knappkant. Jag provvek tyget innan och mätte hur många cm extra det blev, dessa lade jag sedan till när jag klippte ut framstycket. Jag tycker att det ger det lilla extra till klänningen. Knapparna har jag köpt på loppis för en tia.

Jag tycker att Damejakka loppa känns som en vardags kofta och ville därför inte ha en alltför ”fin” klänning att ha den till. Jag bor nära https://www.skroten.se , det är en stor tyg affär med massor av tyger till bra priser. Det finns en fynd avdelning där det är extra bra priser och där hittade jag detta fina tyget som jag tycker passar perfekt till min kofta. En helt ny klänning för under hundralappen tycker jag är perfekt.

Modellen på denna klänningen är ett helt bakstycke och ett delat framstycke, vilket ger en slank känsla bakifrån
färgval med inspiration från naturen igen…

När jag startade med oket på min tröja hade jag länge funderat över vilka färger jag ville ha. Jag visste att jag ville ha en svart kropp, men resten var oklart. Det jag bestämt var att jag inte ville köpa något nytt, utan använda mig av dom garner jag redan hade hemma.

Jag tog fram en korg och började plocka runt bland garnerna. Jag hade länge en helt annan palett, en höstigare, men efter någon vecka började jag byta ut färger och till slut vart det denna kombinationen som jag fastnade för. De rosa gradienterna hade jag köpt i ett rör från https://easyknits.co.uk , jag valde att använda tre toner av rosa i oket, resten var olika ullgarner som jag hade rester av. (Ullcentrum, Kampes, Solkustens)

Eftersom jag tänker mig den här klänningen och koftan som något jag ska kunna använda till vardags, i skogen, på hundpromenad mm. så ville jag hålla den enkel. Jag valde att virka innan jag steekade koftan och har sedan bara sytt ner kanterna vilket ger en diskret och snygg kant.

Jag tycker att oket är lite kort enligt mönstret så jag har lagt till ca 10 varv utspritt för att förlänga det vackra lite till. Jag har även ökat 2 x 4 maskor på var sida under ärmarna för en lite A-linje formad kropp.

Det jag gillar bäst med helheten på denna koftan är att det ljuva, romantiska rosa möter den svarta tuffa kroppen med grå loppor. Kombinationen är jätte läcker tycker jag.

https://www.ravelry.com/patterns/library/damejakka-loppa—flea-a-ladys-cardigan

Jag är jättenöjd med både koftan och klänningen och kan verkligen se att jag kommer få stor användning för båda två, både ihop och var för sig.

Stort tack som vanligt till min man som hänger med och återskapar mina idéer i fantastiska bilder.

Ha de / Cia

Det här inlägget postades i Blogg, stickat och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *