För stor för XL

Jag följer Nygårdsanna på instagram och jag har länge funderat över deras val av modeller. De använder väldigt magra tjejer som dom dessutom sminkar så att dom ser sjuka ut.

https://www.nygardsanna.se

I deras vårkollektion fanns en klänning som jag tyckte om. Jag blev väldigt förvånad när jag insåg att jag var för stor för deras XL.


Jag mailade till dom och ifrågasatte hur dom tänkte kring storlekarna på deras kläder, men jag fick inget svar.

Jag hittade ett liknande tyg på Erikshjälpen för 20 kr och sydde mig en egen klänning istället. Nu kanske inte alla (som är så stora som jag) kan sy sina egna kläder!!! Mönstret jag använt som grund är https://www.made-by-rae.com/washi/


Jag tänker också på vilka signaler ett sådant företag ger till oss kvinnor! Dom visar oss, genom sina modeller, hur dom tycker att vi ska se ut. Är det konstigt att unga tjejer svälter sig och blir sjuka i anorexia när det här är förebilderna.Hur ska vi som föräldrar kunna hjälpa våra tonåringar att förstå att dom duger som dom är när det här är vad vi ser när vi går ut på nätet för att handla kläder.

Ni företagare som använder dessa magra modeller måste ta erat ansvar!!

Målet med att visa upp era kläder är väl att så många som möjligt ska känna igen sig och kunna se sig själva i era kläder!!

Jag kan lova att det inte där så många som ser ut som dessa modeller!


Är det något fel på att vara en stor och glad kvinna?

PS. sjalen är ”Hästskosjal” Av Erika Åberg

Trevlig morsdag / Cia

Det här inlägget postades i Blogg och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 svar på För stor för XL

  1. Eva skriver:

    Nygårdsanna sminkar inte sina modeller alls. Det är väl det som är problemet, att vi är så vana vid att se fixade och photoshoppade bilder att när vi ser osminkade modeller reagerar vi på att de ser ”sjuka” ut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *